دراسنا پرچمی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

دراسنا پرچمی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

دراسنا پرچمی گیاهی با نام علمی Dracaena marginata، از خانواده Liliaceae است. این گیاه، دارای ۴۰ گونه متنوع از درختچه‌های همیشه سبز است. بیشتر گونه‌های آن مانند نخل است و قطر ریشه‌های آن در تمام طولشان یکسان است و در برابر شرایط گوناگون، بسیار مقاوم‌اند. مقاومت و شیوه نگهداری این گیاه، باعث شده که برای بانک‌ها،ادارات، دفاتر کار و… بسیار کاربردی باشد. همچنین این گیاه، یک گزینه مناسب برای تصفیه هوا نیز است. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره شرایط نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی، به شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

گونه‌های مختلف دراسنا پرچمی

انواع گونه‌های دراسنا پرچمی با نام‌های زیر شناخته می‌شود:

  • مارگیناتا (marginata)
  • دراکو (draco) با برگ‌های سفت و سبز
  • درمنسیس (deremensis) با برگ‌های باریک و حاشیه‌های زرد یا سفید
  • فرگرنس(fragrans) معروف به درخت تیتانیوم دارای برگ‌های متنوع با نوارهای زرد
  • رفلکسا (reflexa) گیاه هندی با حاشیه‌های زرد روی برگ‌های سبز

مقدمه‌ای بر شرایط نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی

همانطور که گفتیم دراسنا پرچمی، گیاهی درختچه مانند و بسیار مقاوم است. این گیاه به نور زیاد و  غیرمستقیم نیاز دارد. نور کم باعث کمرنگ شدن برگ‌های دراسنا می‌شود؛ و نور شدید و مستقیم، منجربه سوختن برگ‌های آن می‌شود.

توصیه می‌کنیم هنگام کاشت این گیاه، در انتهای گلدان از پوکه استفاده کنید تا زه‌کش مناسبی برای گیاه، فراهم شود. برای اینکه گیاهتان عمل فتوسنتز را به درستی انجام دهد و بتواند بهتر تنفس کند، باید همیشه سطح برگ‌های آن را با اسفنج مرطوب پاک کنید.

یادتان باشد که هرگز از مواد شیمیایی برای براق کردن برگ‌های دراسنا استفاده نکنید.

دراسنا پرچمی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

برای نگهداری دراسنا پرچمی، چه مواردی باید رعایت شود؟

  آبیاری

دراسنا جزء دسته گیاهان کم آب است. هنگامی‌که ۳ الی ۴ سانت از سطح خاک گلدان خشک شد، زمان آبیاری آن فرا رسیده است. شما می‌توانید با فرو بردن انگشت خود درون خاک گلدان و تست رطوبت خاک، این زمان را تعیین کنید. یکی از عواملی که در نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی نقش ایفا می‌کند، شرایط آبیاری آن است. آبیاری بیش از حد، باعث می‌شود نوک برگ‌های گیاه بسوزد و حتی گاهی منجربه پوسیدگی ریشه نیز می‌شود. بهتر است به طور میانگین هفته‌ای یک بار آبیاری شود. سعی کنید گیاه را طوری آبیاری کنید که آب، از انتهای گلدان خارج نشود. زه‌کش مناسب برای این گیاه، جزء موارد حیاتی است. بنابراین هر چند وقت یک بار، سوراخ‌های انتهای گلدان را چک کنید تا مطمئن باشید که باز هستند.

نور

با وجو این‌که دراسنا پرچمی جزء گیاهان مقاوم در برابر نور کم است، اما وجود نور غیرمستقیم و زیاد، کمک زیادی به رشد آن می‌کند. علاوه‌بر این، نور زیاد باعث خوش‌رنگ‌تر شدن برگ‌های گیاه خواهد شد. همانطور که گفتیم نور شدید و مستقیم، برگ‌های دراسنا را می‌سوزاند. هرگاه دیدید که برگ‌های گیاهتان کمرنگ شده و برگ‌های تازه رشد کرده نسبت به برگ‌های قدیمی، ریزتر شده اند، بدانید که نور برای گیاه شما کم بوده‌است. پس بهتر است گیاهتان را به جای پرنورتری منتقل کنید.

 رطوبت

دراسنا پرچمی به رطوبت زیادی نیاز ندارد و شما می‌توانید هر ۱۵ روز یک‌بار، از فاصله زیاد و به‌صورت پودری غبارپاشی را انجام دهید؛ به طوری‌که روی برگ‌ها فقط شبنم بنشیند و خیس نشوند. غبارپاشی زیاد و خیس کردن مداوم این گیاه، سبب ایجاد قارچ در آن می‌شود.

دما

بهترین دما برای دراسنا پرچمی بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. سرمای زیاد، باعث می‌شود گیاه سرمازده شود و برگ‌های آن بریزد و درنهایت گیاه از بین برود. گرمای زیاد از حد نیز منجر به کمرنگ شدن برگ‌ها و بی‌حالی گیاه می‌شود.

 کوددهی

بهترین زمان برای کوددهی این گیاه، فصل پاییز و بهار است. در فصل زمستان که گیاه به‌صورت طبیعی به خواب می‌رود، به آن اجازه استراحت بدهید. توجه داشته باشید که کوددهی در فصل زمستان اثر بخشی چندانی بر دراسنا پرچمی ندارد. برای نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی بهتر است در فصل تابستان از کوددهی به گیاه، خودداری کنید؛ زیرا گرم بودن هوا، ریسک سوختن گیاه به وسیله کود را افزایش می‌دهد.

خاک

خاک دراسنا پرچمی باید سبک باشد. برای ایجاد بستر مناسب رشد این گیاه، می‌توانید از مخلوط خاک برگ و پرلیت و مقداری پیت ماس استفاده کنید. علاوه‌بر این داشتن زه‌کش مناسب برای دراسنا پرچمی بسیار حائز اهمیت است. بهتر است همیشه از باز بودن سوراخ‌های انتهای گلدان اطمینان حاصل کنید؛ زیرا بسته بودن سوراخ‌های انتهای گلدان، موجب پوسیدگی ریشه می‌شود.

تکثیر

دراسنا پرچمی به روش قلمه زدن قابل تکثیر است. بهترین زمانِ هرس کردن و قلمه زدنِ دراسنا پرچمی در فصل بهار است. برای قلمه زدن باید سرشاخه‌ای به طول ۱۵ الی ۲۰ سانتی‌متر با وسیله‌ای تیز برش دهید. ریشه قلمه دراسنا، هم در آب و هم در خاک رشد می‌کند؛ فقط باید مراقب باشید که قلمه را وارونه در آب یا خاک نگذارید، چراکه به این شکل ریشه‌هایش رشد نمی‌کنند. می‌توان با پلاستیک کشیدن روی گلدان قلمه، حالت گلخانه‌ای برای گیاه ایجاد کرد. بهتر است قلمه را در محیط یگرم و پر نور قرار دهید. علاوه‌بر قلمه زدنِ ایستاده سرشاخه، می‌توان سرشاخه بریده شده دراسنا پرچمی را در خاک خواباند.

دراسنا پرچمی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

مشکلات دراسنا پرچمی و راه‌های درمان آن

در این قسمت، برخی از نکات نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی را به‌صورت مختصر بیان می‌کنیم.

  • زخم‌های سفید پنبه‌ای شکل بر روی برگ‌ها

آفت کنه پنبه‌ای این مشکل بوجود می‌آورد. برای از بین بردن این آفت از سم مخصوص کنه پنبه‌ای استفاده کنید. و باید در چنین حالتی، گلدان دراسنا را از گلدان‌های دیگرتان جدا کنید تا این آفت به آنها منتقل نشود. زیرا در غیر این‌صورت  هنگامی‌که کل گیاهانتان دچار این آفت شوند، کنترل آن به مراتب سخت‌تر خواهد شد.

  •  بی‌حالی و زرد شدن رنگ برگ‌ها

آبیاری بیش از اندازه باعث این علائم می‌شود. همانطور که گفتیم باید قبل از آبیاری گیاه، با انگشت خود، ۳ الی ۴ سانت از سطح خاک را تست کنید و اگر خشک بود، به آن آب دهید.

  •  تغییر رنگ و ایجاد لکه‌های قهوه‌ای رنگ مثل اثرات سوختگی روی برگ‌ها

علت ایجاد قارچ است که ممکن است در اثر اسپری بیش از حد روی گیاه بوجود آید. علاوه‌بر این ممکن است گرمای هوا این عارضه را ایجاد کند. برای نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی در این مواقع می‌توانید ماهی یک‌بار از قارچ کش استفاده کنید تا از ایجاد این عارضه پیشگیری شود. در صورت شدید بودن قارچ در گیاه، بهتر است از قارچ‌کش مانکوزب استفاده کنید.

  •  نوک‌سوزی برگ‌های دراسنا پرچمی قرمز

این شایع‌ترین عارضه در این گونه دراسنا است. این عارضه به خاطر دو عامل بوجود آمده است: اول اینکه ممکن است بیش از اندازه به گیاه آب داده باشید و دوم اینکه املاح موجود در آب، باعث ایجاد حساسیت در گیاه شما شده است. بنابراین برای نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی در این مورد، می‌توانید با آب تصفیه شده یا آب جوشیده سرد، گیاه را آبیاری کنید.

  •   زرد شدن حاشیه برگ‌های پایینی دراسنا و قهوه ‌ی شدن نوک برگ‌های آن

اگر گیاه شما خیلی تشنه باشد، این اتفاق می‌افتد و برگ‌ها ی آن می‌ریزند. بهتر است در این مواقع و قبل از انجام آبیاری، دراسنا را در سطلی پر آب قرار دهید تا تشنگی زیاد گیاه برطرف شود و گیاه دچار شوک نشود. هوای خیلی گرم و خشک نیز دلیلی دیگر برای کمرنگی و ریزش برگ‌های گیاهتان است.

  • پوسیدگی قسمت بالایی ساقه و ریزش برگ‌ها

این علائم می‌توانند در اثر هوای سرد بوجود بیایند. یادتان باشد دراسنا پرچمی را در محیط سرد قرار ندهید تا این اتفاق نیفتد.

  •  کوچک شدن برگ‌های جدید

دو عامل منجربه بروز این مشکل می‌شود:  نور کم و تغذیه ضعیف. راه حل عامل اول این است که  گیاهتان را در مکانی پرنور قرار دهید. راه حل عامل دوم این است که با استفاده از کود شیمیایی، مواد مغذی را به گیاه برسانید.

  •  ریزش و کمرنگ شدن برگ‌ها

هنگام مشاهده این صحنه بهتر است گیاه را به محل خنک‌تری منتقل کنید.

  •  کنه قرمز روی برگ‌ها

برای نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی در این مواقع باید با سم کنه کش گیاه را سم‌پاشی کنید.

  • کمرنگ شدن برگ‌ها

دلیل کمرنگ شدن برگ‌های دراسنا، نور ناکافی است؛ باید گیاه را در محلی پرنورتر قرار دهید تا این مشکل برطرف شود.

  •  آفت

انجام غبارپاشی منجربه کاهش آفت گل آن خواهد شد.

 نکات حائز اهمیت برای نگهداری و مشکلات دراسنا پرچمی در فصل زمستان و تابستان

  • در فصل تابستان دو بار در هفته و در فصل زمستان یک بار در هفته گیاه را آبیاری کنید.
  • بهتر است با آب جوش سردشده گیاه را آبیاری کنید؛ زیرا در غیر این‌صورت نوک برگ‌های آن خشک می‌شوند.
  • بین دو زمان آبیاری، از خشک بودن خاک آن اطمینان حاصل کنید.
  • این گیاه در فصل زمستان در دمایی بین ۱۳ تا ۱۶ درجه مقاومت می‌کند و در فصل تابستان حداکثر تا ۲۴ درجه دما را تحمل می‌کند.
  • فراموش نکنید که همیشه یک رطوبت نسبی برای دراسنا پرچمی فراهم کنید. می‌توانید با اسفنج مرطوب، روی سطح برگ‌ها را تمیز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه