روش نگهداری بامبو

15 نکته حیاتی در نگهداری از گیاه بامبو

گیاه بامبو یکی از همان گیاهان خوب روزگار است که در هر مکانی می‌توان آن را یافت و در بسیاری از شرایط محیطی می‌توان از آن نگهداری کرد. این گیاه جزو گیاهانی است که تا جایی که امکان دارد شما را برای سهل‌ انگاری در ایجاد دما وآبیاری مناسب می‌بخشد. همین اخلاق خوب گیاه بامبو است که باعث شده اکثر افراد آن را خریداری کرده و در منزل خود نگهداری کنند.

جالب است بدانید که بسیاری از مردم به این شانس آور بودن گیاه بامبو اعتقاد دارند و برخی آن را خرافه می‌دانند به هرحال در برخی مواقع به بسیاری از صاحبان بامبو شانس‌آور بودن آن اثبات شده است!

ما در این مقاله قصد داریم به بیان تمامی نکاتی که به شادابی و طراوت بامبو زیبای منزل شما کمک می‌کند پرداخته و آن‌ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.

اما مسئله این است که :

آیا واقعا گیاه بامبو شانس‌آور است؟

قاعدتا این یک خرافه است! و این خرافه در اکثر کشورهای شرق آسیا رواج بسیاری دارد. در ایران هم افراد بسیاری هستند که اعتقاد دارند خرید بامبو آن هم فقط به تعداد فرد باعث خوش شانسی می‌شود و اگر تعداد آن زوج باشد بدترین شانس‌ها نصیبتان خواهد شد. اما بهتر است بدانید که همه ی این موارد خرافات است و در بسیاری از کشورها سالیان سال است که وجود دارد و بازار فروش بامبو را با این خرافات چند برابر کرده‌اند.

در ادامه نیز بهتر است به آشنایی کوتاهی با بامبو داشته باشیم.

بامبو از خانواده‌ی دراسینا (deracaena) است که دارای گونه‌های متفاوتی می‌باشند. بهتر است بدانید که بامبوهایی که در دشت و جنگل و... رشد می‌کنند، با بامبوهایی که در خانه‌ها و آپارتمان‌ها رشد می‌کنند متفاوت است. همچنین گیاهان بامبویی که محل رشد آن‌ها در دشت و باغچه و جنگل و... است سرعت رشد بیشتری نسبت به بامبوهای خانگی دارند و گل‌ها و برگ‌های فراوان نیز به ‌وجود می‌آورند.

گیاهان بامبوی خانگی برعکس آن بامبوها، دارای رشد کمتری هستند و ریشه‌ آن‌ها رونده نیست. به همین دلیل امکان ایجاد ساقه‌های بیشتر در آن‌ها وجود ندارد و فقط امکان ایجاد برگ‌های بیشتری را دارند.

اما به صورت کلی این نکات هستند که باعث تبدیل شدن بامبو به یک گیاه خانگی خوب و مناسب شده است.

در ادامه نیز به معرفی ۱۵ نکته حیاتی و مهم در نگهداری از گیاه بامبو می‌پردازیم:

بامبو: 15 نکته‌ی جالب راجع به بامبو

۱۵نکته حیاتی در نگهداری از گیاه بامبو

  • نکته اول

یکی از مهم‌ترین نکات در نگهداری از گیاه بامبو قرار گرفتن در معرض نور غیر مستقیم و متوسط خورشید است. فراموش نکنید که نور مستقیم و شدید خورشید باعث سوختن برگ‌های این گیاه زیبا خواهد شد.

  • نکته دوم

نکته بعدی در نگهداری از گیاه بامبو، دمای مناسب و شرایط محیطی آن است. سعی کنید بامبو را در محیط‌هایی که دارای دمای متعادل هستند نگهداری کنید. قرار دادن بامبو در معرض گرما و یا سرمای شدید، و در کنار وسایل گرمایشی و سرمایشی، باعث بروز مشکلات مختلف در گیاه زیبای شما خواهد شد.

  • نکته سوم

بامبو گیاه قانعی است در نتیجه اگر آن را در آب نگهداری می‌کنید فراموش نکنید که آب آن همیشه کافی باشد و ریشه‌ها با آب پوشانده شده باشند. در واقع آبیاری مداوم و زیاد برای گیاه بامبو مضر است و آب کم نیز باعث خشکیدن گیاه خواهد شد. در نتیجه بهتر است آب تنها روی ریشه‌ها را بگیرد و آبیاری آن نیز با توجه به استانداردهای لازم صورت بگیرد.

  • نکته چهارم

نکته چهارم در رابطه با تغدیه گیاه بامبو است. بهتر است از کودهای مخصوص بامبو در جهت مغذی کردن گیاه استفاده کنید. کودهای ضعیف نیز برای گیاه مناسب هستند. همچنین ماهی یکبار کوددهی به گیاه توصیه می‌شود.

  • نکته پنجم

بهتر است بامبو را در آب نگهداری کنید. آبیاری بامبو نیز بسیار حائز اهمیت است. توصیه می‌کنیم که از آبی استفاده کنید که فاقد کلر و یا مواد معدنی زیاد و یا آب شور و یا شیرین باشد. اگر بامبو را در خاک قرار دهید ممکن است به آن آسیب وارد شود چرا که ممکن است باعث افزایش شور شدن خاک شود.

  • نکته ششم

گیاه بامبو از طریق برگ‌هایش نفس می‌کشد در نتیجه باید حواستان باشد تا روی برگ‌ها همیشه تمیز باشند و خاک و غبار بر روی آن‌ها ننشسته باشد. بهتر است هر روز برگ‌های بامبو را با یک قلموی خیس تمیز کنید تا از تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید.

  • نکته هفتم

اگر گیاه بامبوی خود را در آب نگهداری می‌کنید، می‌توانید ماهی‌هایی از نوع گلدفیش، زبرا و یا فایتر در گلدان قرار دهید. در واقع با انجام این کار گویی با یک تیر دو نشان زده‌اید. یکی اینکه به زیباتر شدن گلدان و گیاه خود کمک کرده‌اید. دیگری اینکه با انجام این‌کار از کوددهی به گیاه خود بی نیاز خواهید شد. چون مدفوع این گیاهان دارای مواد معدنی و ازت بوده که برای گیاهان بسیار مفید است. پس باعث رشد خوب و مناسب آن خواهد شد.

بامبو: 15 نکته‌ی جالب راجع به بامبو

  • نکته هشتم

اگر دیدید برگ‌های خراب شده گیاه، داخل گلدان افتاده‌اند، سریعا آن‌ها را برداشته و دور بریزید. همچنین آب گلدان را عوض کنید. زیرا در برگ‌های خراب باکتری‌هایی وجود دارند که برای گیاه و رشد آن مناسب نیستند.

  • نکته نهم

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که با دلیل قانع بودن بامبو، هیچ‌گونه نگهداری از آن نخواهید کرد لطفا بامبو نخرید! عدم نگهداری درست در طولانی مدت باعث ایجاد تار عنکبوت روی گیاه و در نهایت خشک شدن آن خواهد شد . برای جلوگیری از بستن تار عنکبوت روی آن، حتما رطوبت گیاه را افزایش داده. همچنین آن را سم‌زدایی کنید.

  • نکته دهم

اگر گیاه بامبو خود را در آب نگهداری می‌کنید، حتما آن را در مکانی قرار دهید که فاقد نور مستقیم خورشید باشد. چرا که در غیر این صورت ممکن است در آب گیاه، جلبک ایجاد شود. اگر با وجود قرار ندادن بامبو خود در معرض نور مستقیم خورشید، باز هم شاهد جلبک زدن آن بودید، بهتر است گیاه خود را در یک گلدان متخلخل قرار دهید.

  • نکته یازدهم

اگر به تغدیه بامبو برسید و آن را در زمان‌های مناسب کوددهی کنید و یا به وسیله قطره مناسب گیاهتان را تغذیه کنید، حتما شاهد برگ‌های درشت و زیبای آن خواهید بود. برای داشتن برگ‌های درشت نیز آن را در مکانی پرنورتر قرار دهید.

  • نکته دوازدهم

اگر گیاه بامبوی خود را داخل خاک قرار داده‌اید، فراموش نکنید که خاک آن باید همیشه مرطوب باشد. اما این مرطوب بودن دلیل بر خیس بودن و غوطه‌ور شدن خاک در آب نیست.

  • نکته سیزدهم

اگر هم گیاه بامبوی شما در آب قرار گرفته است و آن را در آب نگهداری می‌کنید، بهتر است هر هفته اقدام به تعویض آب کنید. اینکار باعث بهداشت محیط رشد گیاه خواهد شد.

  • نکته چهاردهم

اگر هم جزو آن دسته از افرادی هستید که ترجیح می‌دهید با فاصله زمانی زیاد اقدام به آبیاری گیاه بامبوی خود کنید حتما برای افزایش سلامت گیاه، ریشه‌های آن را مرتبا چک کنید که به رنگ قرمز باشند . زیرا یک بامبوی سالم ریشه‌هایی به رنگ قرمز دارد.

  • نکته پانزدهم

فراموش نکنید که آب بامبو نباید دارای کلر باشد. پس اگر از آب شیر برای آبیاری آن استفاده می‌کنید حتما یک روز قبل آن را درون ظرفی ریخته تا کلر آن از بین برود. یعنی روز بعد اقدام به آبیاری گیاه کنید.

امیدوارم این مطلب در نگهداری از گیاه بامبوی زیبای منزل شما کمک کننده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه