روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی

روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به نگهداری گل و گیاه در خانه علاقه‌مندند، احتمالا می‌دانید که گیاهان برای زنده ماندن و رشد در محیط خانه نیازمند چندین عامل اساسی از جمله نور، خاک و آب هستند، در اینجا روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی را میبینیم. فراهم کردن هر کدام از این عوامل برای رسیدگی به گیاهان ضروری است. اما باید دقت کنید که افراط و زیاده‌روی در آن‌ها نیز باعث نابودی گیاه می‌شود. بخصوص اگر آبیاری گیاهان آپارتمانی بیش از حد انجام شود، به سرعت موجب سوختن آن‌ها می‌گردد. 

زمانی که گیاهان خود را بیش از حد آبیاری می‌کنید، علائم نابودی را در آن ها مشاهده خواهید کرد. از جمله زرد شدن برگ‌های تحتانی که معمولا در گیاهانی نظیر دیفن‌باخیا اتفاق می‌افتد. در برخی از گیاهان نیز مانند لیندا، شل شدن برگ‌های فوقانی نشان از آبیاری بیش از حد می‌دهد. 

اگر شما نیز در آپارتمان خود گیاهانی نگهداری می‌کنید که به سلامت آن‌ها اهمیت می‌دهید، مقاله پیش رو را مطالعه کنید تا با هم به بررسی چند نکته برای آبیاری گیاهان آپارتمانی بپردازیم.

روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی

عمق آبیاری

در بهترین حالت، آبیاری گیاهان آپارتمانی باید با سرعت کم و تا زمان خروج آب از سوراخ انتهای گلدان انجام شود. از آنجا که ممکن است ریشه تا انتهای گلدان رشد کرده باشد، با این کار مطمئن می‌شوید که آب به تمام قسمت‌ها می‌رسد و همچنین ریشه به سمت پایین رشد می‌کند. اگر آبی از سوراخ انتهای گلدان خارج نشد حتما آن را بررسی کنید و سعی کنید مشکل را برطرف نمایید. توجه داشته باشید که پس از خروج آب اضافه و پایان آبیاری، حتما زیرگلدانی را تخلیه کنید تا تجمع آب مانع تنفس ریشه نشود.

بررسی میزان رطوبت خاک

همیشه قبل از آبیاری گیاهان آپارتمانی باید خاک را بررسی کنید تا ببینید آیا گیاه واقعا نیاز به آب دارد یا خیر. برای این کار، انگشت خود را به اندازه دو بند انگشت در خاک فرو ببرید و اگر احساس خشکی کردید، یعنی گیاه نیاز به آب دارد. این کار را به صورت دوره‌ای تکرار کنید تا برنامه آبیاری گیاه را با توجه به محیط، دما، نور و رطوبت به دست آورید.

تشخیص گونه‌های گیاهی مختلف

اکثر گیاهان ترجیح می‌دهند که خاکشان کمی مرطوب باشد، اما نمی‌توان گفت نیازهای آبیاری گیاهان آپارتمانی مختلف یکسان است. به طور کلی این نکته را مد نظر داشته باشید که خاک گیاهان گل‌دار نباید کاملا خشک شود.

گیاهان گل‌دار نباید کاملا خشک شود.

خاک ساکولنت‌ها باید تقریبا خشک باشد، سبزیجات آبدار مانند گوجه‌فرنگی خاک مرطوب و آبیاری زیاد احتیاج دارند و گیاهان دارویی مانند ریحان، رزماری و آویشن نیاز دارند میان دو آبیاری خاکشان کمی خشک شود که باعث می‌شود عطر و طعم‌شان نیز قوی‌تر گردد. نهایتا برخی گیاهان مانند بامبو و لوتوس نیز خاک همیشه مرطوب نیاز دارند.

اگر نیازهای آبیاری گیاه‌تان را فراموش می‌کنید، می‌توانید روی هر گلدان تگ‌هایی بچسبانید که نیاز‌های آبیاری گیاه را به شما یادآوری کنند.

روش صحیح آبیاری گیاهان آپارتمانی

بهترین زمان از روز برای آبیاری گیاهان

نکته مهم در اینجا این است که ریشه گیاهان صبح‌ها و شب‌ها بیشترین میزان جذب آب و ظهرها کم‌ترین مقدار آن را دارند. با همه این‌ها، بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی صبح‌ها قبل از رسیدن اشعه‌های خورشید است. همچنین آبیاری گیاهان در شب صحیح نیست زیرا به دلیل نرخ کم تبخیر، آب روی برگ‌ها و ساقه می‌نشیند و باعث می‌شود گیاه در معرض انواع بیماری‌های قارچی از جمله کپک پودری قرار گیرد.

آب مناسب جهت آبیاری

جهت آبیاری گیاهان آپارتمانی، باید توجه داشته باشید که آب خیلی سرد، گرم یا کلردار برای گیاه مضر است. آبی که می‌خواهید برای آبیاری استفاده کنید باید از یک ساعت قبل در دمای محیط قرار گرفته باشد. دلیل اینکار این است که هم کلر آن از بین برود. و هم به دلیل اختلاف دما به گیاه شوک وارد نشود. حواستان به گیاه‌هان حساسی مانند بنجامین و بونسای جینسینگ باشد زیرا این گیاهان با دریافت آب خیلی سرد یا گرم، دچار ریزش برگ خواهند شد.

تغییر شیوه آبیاری با سرد شدن هوا

در فصل پاییز و زمستان با سرد شدن هوا، اکثر گیاهان به خواب می‌روند. گیاهان در فصول سرد کم‌ترین میزان رشد را داشته. همچنین دچار کاهش سوخت و ساز نیز می‌شوند. علاوه بر این‌ها، در فصول سرد نرخ تبخیر نیز کمتر خواهد بود. با توجه به این نکات، در فصول سرد سال باید میزان آبیاری گیاهان آپارتمانی را کاهش داده. همچنین باید فواصل بین دو آبیاری را افزایش دهید. 

از آنجا که آبیاری زیاد منجر به باتلاقی شدن خاک و پوسیده شدن ریشه می‌گردد، بهتر است همانطور که در بالا ذکر شد هر بار پیش از آبیاری، از طریق انگشت خود میزان رطوبت خاک را بررسی کنید.

آب را بر کدام قسمت گیاه بریزیم

هنگام آبیاری گیاهان آپارتمانی، توجه داشته باشید که اگر در معرض نور خورشید به گیاهان آب بدهید آن‌ها دچار آفتاب‌سوختگی خواهند شد؛ زیرا قطرات آب مانند ذره‌بین عمل کرده. همچنین می‌توانند گیاه شما را بسوزانند. همچنین برگ‌های خیس ممکن است منجر به رشد قارچ و سایر بیما‌ری‌ها شوند.

در مطلبی جدا به نحوه‌ی آبیاری گیاهان در زمستان پرداختیم. می‌توانید این مطلب تحت عنوان “محافظت از گیاهان در زمستان و آبیاری آن‌ها” در وبسایت ما بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه