نگهداری و بیماری های سینگونیوم و راههای درمان آن
دو نام دیگر برای گل سینگونیوم ذکر شدهاست؛ گل پنجه غازی و گل برگ خرگوشی. نوع صورتی این گل از مشهورترین انواع این گل است. این گل از خانواده اراسیا (Araceae) به حساب میآید. زادگاه اصلی آن منطقه آمریکای مر
کزی است. یکی از مهمترین ویژگیهای آن سازگار بودن با شرایط محیطی مختلف است. نور کم میز نمیتواند حیات این گل را به مخاطره بیندازد. در ادامه در خصوص نگهداری و بیماری های سینگونیوم مطالبی را ارائه میکنیم.
مشخصات ظاهری گل سینگونیوم
این گیاه رشد سریعی را تجربه میکند. همچنین بالا رونده بوده و ویژگیهای مشابه زیادی با فیلودندرون دارد. این مشابهت به حدی زیاد است که برای تشخیص آن باید به سراغ برگهای آن بروید. برگهای جوان گل سینگونیوم به شکل نیزه با رگبرگهای زرد رنگ است. شکل برگهای آن در محل اتصال به دم برگ شباهت زیادی به گوشهای خرگوش دارد.
این گیاه ساقههای نرمی دارد. رشد بالارونده این گیاه نیز باعث میشود که نیاز به تمهیداتی برای نگهداری داشته باشد. عمدتا باید یک نگهدارندهای برای ساقههای آن در نظر گرفت. برای جلوگیری از رشد ریشههای نا بجا در این گیاه باید ساقه آن را از رطوبت دور نگهداشت. این مسئله از جمله موارد نگهداری و بیماری های سینگونیوم است.
در صورت ایجاد ریشههای نابجا باید قیم خزهدار داشته باشد تا بتواند تغذیه و آب مورد نیازش را از طریق آن تأمین کند.
انواع گونههای گل سینگونیوم
تا کنون 36 گونه از این گل در بازار عرضه شده است. زیباترین و بهترین آنها عبارتند از:
گونه پیچ انگشتی
برگهای این گیاه سبز و روشن است. تنه اصلی این گیاه تا 20 سانتیمتر رشد میکند. این تنه در بخش مرکزی این گیاه قرار میگیرد. این گیاه در دارای پنج ساقه بزرگ و کوچک است.
گونه ولوزیانوم
رنگ ساقههای این گیاه برنزی است. همچنین برگهای سبز پنج لبهای دارد. در ابتدای مسیر رشد خود مشابه سینگونیوم پدوفیلوم است. هرچه زمان میگذرد، باریکتر میشود. همچنین با افزایش طول حالت اولیه خود را عوض میکند.
گونه اسوندلندی
برگهای این گیاه در جوانی به حالت نیزه در میآید. اما در زمان پیری به حالت سه لبی شبیه میشود. رنگ آن نیز سبز روشن است که در بخشهایی از آن رگههای سفید وجود دارد.
گونه پدوفیلوم
پدوفیلوم تقریبا مشهورترین نوع گل سینگونیوم به حساب میآید. خود این گونه نیز دارای انواعی است. مدل سفید سلطنتی آن دارای برگهای سفید با رگههایی با رنگ سبز کمرنگ هستند.
مدل پیکسی
آن دقیقا برعکس مدل سفید سلطنتی است. پیکسی برگهای سبزی دارد که رگههای سفیدی روی آن وجود دارد. مدل پیکسی نسبت به سایر گونهها از محبوبیت بیشتری برخوردار است. دلیل آن رشد معقول این گیاه است. این گیاه بیش از حد بزرگ نمیشود.
مدل پروانه سفید دارای برگهایی سفید رنگ است که ممکن است گاهی اوقات به رنگ سبز یا زرد متمایل شود. مدل زمردی آن دارای برگهای بسیار بزرگی است و ساقههای آن نیز طول کمی دارد. نوک برگهای این مدل تیز است و همین نکته بهترین وسیله برای تمیز دادن آن از سایر انواع گل سینگونیوم است.
در مدل واریگاتوم، زیر سطح برگها شفاف است. گاهی اوقات ترشحاتی به رنگ کرمی روی برگهایش ایجاد میشود. مدل زمرد سبز دارای برگهای سبز پررنگی است. گونههایی از گل سینگونیوم که در طبیعت یافت میشود، بسیار شبیه به مدل زمرد سبز هستند.
یک مدل دیگر مدل سبز طلایی است که به دلیل برگهای جذاب زرد رنگش به این نام شناخته میشود. رشد این گیاه بسیار عالی است. مدل آلبوویرنس داراری برگهای نقرهای یا کرم رنگ است. البته لبه برگهای ان به رنگ سبز درآمده است. مدل تریلف واندر نیز دارای برگهای سبز با رگههای نقرهای است. مدل آخر نیز مدل آترووینرس نام دارد که آن هم دارای برگهای نقرهای است اما کمی تیرهتر از مدل تریلف واندر است.
آبیاری مناسب گل سینگونیوم
یکی از مسائل تأثیرگذار در نگهداری و بیماری های سینگونیوم ، آبیاری مناسب آن است. نیاز این گیاه به آبیاری در سطح معمولی است. برای آبیاری آن باید سطح خاک گلدان آن را در نظر بگیرید. وقتی به اندازه یک بند انگشت خشک شد، موعد آبیاری آن رسیده است. اگر بیش از حد به آن آب داده شود، ریشه و ساقه آن دچار پوسیدگی آن میشود. مناسبترین آب برای آبیاری نیز آب جوشیدهای است که سرد شدهاست. رطوبت مورد نیاز برگهای آن را نیز میتوانید با اسپری روزانه روی آنها تأمین کرد. کار غبارپاشی را در هنگامی که گیاه در معرض نور مستقیم خورشید است، انجام ندهید. این کار موجب ایجاد لکه روی برگها میشود.
نور مناسب پرورش گل سینگونیوم
این گل نیاز به یک محیط با نور متوسط تا زیاد برای رشد دارد. البته نور مستقیم بیش از حد هم چندان برای آن مناسب نیست. به خصوص در تابستان که نور مستقیم باعث سوختن نوک برگهای آن میشود. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور غیر مستقیم خورشید، به زیبایی برگهای آن میافزاید. از آن طرف کمبود نور نیز باعث کمرنگ شدن برگهای آن میشود.
دمای مناسب برای پرورش این گل
این گل در شرایط دمایی بین 15 تا 21 درجه سلسیوس به خوبی رشد میکند. این دما کمی کمتر از دمای متداول در خانههای مسکونی است. گرمای بیش از حد باعث میشود که رنگ برگهای آن به صورت قهوهای در میآید. دمای مناسب نقش بسیار مهمی در نگهداری و بیماری های سینگونیوم دارد.
خاک مناسب برای پرورش و نگهداری گل سینگونیوم
برای پرورش و نگهداری این گل، خاک سبک مورد نیاز است. ترکیبات این خاک سبک میتواند از پیت ماس و کمپوست به علاوه ماسه تشکیل شود.
در شش ماه نخست سال، هر سه تا چهار هفته یکبار باید کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان آپارتمانی را به خاک آن افزود.
روش تکثیر گیاه سینگونیوم
بهترین زمان برای قلمه گرفتن از ساقه این گل در اواخر بهار یا ابتدای تابستان است. قلمه باید طول 8 تا 10 سانتیمتر داشته باشد و برگهای قسمتهای پایینی آن نیز جدا شود. قلمه را باید در یک گلدان حاوی ماسه و خاک برگ قرار داد.
خاک این گلدان تحت هیچ شرایطی نباید خشک شود. برای این کار میتوانید روی آن را با یک پلاستیک شفاف بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود. قلمه نباید در معرض تابش مستقیم و غیر مستقیم خورشید باشد.
پس از
یک ماه الی یک ماه و نیم کار ریشه دهی قلمه انجام میشود. سپس باید گل را به محلی با نور بالا و دمای مناسب ذکر شده منتقل کرد. همچنین کیسه پلاستیکی را نیز از روی آن بردارید. پس از چهار الی پنج ماه نیز گلدان آن را تعویض کنید تا فضای رشد مناسبی برایش مهیا شود.
برخی مسائل نگهداری و بیماری های سینگونیوم
زرد شدن برگها
علت زرد شدن برگها و تار عنکبوت بستن سطح زیرین برگهای گل سینگونیوم، کنه است. برای رفع این مشکل باید از محلول رقیق سم مخصوص کشتن کنه استفاده کرد. پس از سمپاشی نیز باید برگهای گیاه را با آب شستشو داد. در زمینه نگهداری و بیماری سینگونیم، این موضوع بسیار اهمیت دارد.
دراز شدن ساقه و افزایش فاصله بین برگها
همانطور که ذکر شد این گیاه نیاز به نور زیاد برای رشد مناسب دارد. اگر آن را در یک محیط با نور کم قرار دهید، ساقه آن بیش از حد دراز میشود و زیبایی آن بر هم میخورد. افزایش فاصله بین برگها نیز در پی این ماجرا اتفاق میافتد.
شکننده شدن برگها، از جمله مسائل مهم نگهداری و بیماری های سینگونیوم
اگر دمای محیط پرورش این گل بیش از 21 درجه سلسیوس باشد، برگهای آن به تدریج به رنگ قهوهای درمیآیند و شکننده میشوند. کمبود رطوبت نیز باعث وقوع این مشکل میشود.
رنگ پریدگی در برگها
اگر نور زیادی به این گل بتابد و یا مواد مغزی خاک آن کم شود، برگهای آن دچار رنگ پریدگی میشود. برای حل این مشکل باید کودهای مناسب به خاک آن افزود.
پژمردگی برگها و پوسیدگی ساقه
آبیاری زیاد و زهکشی نامناسب عامل پژمردگی برگها و پوسیدگی ساقه آن است. برنامه آبیاری آن را حتما طبق آنچه در بالا ذکر شد، تنظیم نمایید تا این مشکل به وجود نیاید.
- آرزو
- 1399-11-05
- 672 بازدید