خرید آنلاین لیندا

لیندا: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

نگهداری و بیماری‌های لیندا و راه‌های درمان آن

مقدمه| نگهداری و بیماری‌های لیندا

امروزه نگهداری از گیاهان در آپارتمان‌ها و مجتمع‌های تجاری در بین افراد محبوبیت زیادی پیدا کرده‌است. هر گیاه براساس ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد خود نیازمند رسیدگی‌های خاص خود است. یکی از این گیاهان که مناسب نگهداری در آپارتمان‌ها و منازل است و حتی برای افراد آماتور که تجربه آنچنانی در نگهداری از گل‌ها ندارند نیز مناسب است، گیاه لیندا است. در این مقاله می‌خواهیم شما را با شرایط نگهداری و بیماری‌های لیندا و راه‌های درمان آن بیشتر آشنا کنیم.

اطلاعاتی در رابطه با گیاه لیندا

لیندا یا همان گل پافیلی، گیاهی بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است. انتهای گیاه لیندا ضخیم‌تر از بقیه قسمت‌های آن شده و شکل عجیبی به خود می‌گیرد. به همین خاطر به آن پا فیلی هم می‌گویند. نام علمی لیندا Beaucarnea recurvata است. پا فیلی از گیاهان خانواده Ruscacae  است. برگ‌های این گیاه باریک، کشیده، ضخیم، مقاوم، مجنون، آویزان و فنری است و زیبایی و منحصر به فردی به منزل شما می‌دهد. طول برگ‌های لیندا بلند است. حتی ممکن است به حدود ۱/۵ متر نیز برسد. بر‌گ‌های گیاه لیندا، سبز زنگ بوده و دارای گل های سفید مایل به کرم است. بر روی این گیاه به‌ندرت و تنها در فصولی چون تابستان گل‌های سفید رنگ ظاهر می‌شود. البته این فرآیند بیشتر بر روی گیاهان مسن اتفاق می‌افتد.

پاهای بسیار بزرگ و ورم کرده لیندا، قابلیت این را دارند که آب را در خود ذخیره کنند و در مواقع لزوم در اختیار گیاه قرار دهند. ارتفاع این گیاه نیز ممکن است حتی به دو متر هم برسد، البته این بستگی به شرایط و نگهداری از گیاه دارد. با بالا رفتن سن لیندا، از ساقه آن جوانه هایی بیرون می‌آید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن، باید فورا حذف و قطع شوند.

معرفی گیاه لیندا قرمز

نوعی از گونه‌های گیاه لیندا، لیندا قرمز است که نام علمی آن نیز  Beaucarnea guatemalensis شناخته می‌شود. برگ‌های جوان این گیاه به رنگ قرمز است. البته پس از بالغ شدن گیاه به رنگ سبز تغییر رنگ می‌دهند. لیندای قرمز نسبت به لیندای معمولی دارای برگ‌هایی نازک‌تر، بلند‌تر و براق‌تر است. ولی شرایط نگهداری آن دقیقا مانند لیندای معمولی است.

لیندا: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

شرایط نگهداری از گیاه لیندا چیست؟

در این قسمت از مقاله نگهداری و بیماری‌های لیندا می‌خواهیم به شرایطی اشاره کنیم که لازم است برای نگهداری از این گیاه رعایت کنیم.

دمای مناسب

گیاه لیندا نسبت به سرما بسیار حساس است. به طور کلی این گیاه در دمای ۱۲ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد می‌تواند رشد خوبی داشته باشد. البته لینداهایی که سن بیشتری دارند می‌توانند دماهای حدود ۶ درجه را نیز تحمل کنند. ولی به صورت عمومی دمای مناسب برای رشد خوب و مناسب گیاه لیندا ۲۰ درجه در تابستان‌ و حدود ۱۰ درجه در زمستان‌ است.

نور مناسب

در رابطه با میزان نور مناسب برای رشد این گیاه، باید بدانید که اساسا این گیاه به نور کامل احتیاج دارد. ولی شرایط رشد و زندگی در محیط‌های نیمه سایه را هم دارا است.

رطوبت مناسب

برای این گیاه در تمام فصول سال باید حداقل هفته‌ای یکبار عملیات غبار پاشی صورت بگیرد. مگر اینکه دمای محیط اطراف پایین‌تر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد باشد. در آن صورت احتیاجی به این کار نخواهد بود.

خاک مناسب

خاکی که برای گلدان گیاه لیندا انتخاب می‌کنید باید کاملا سبک بوده و زه‌کشی کاملی نیز داشته باشد تا آب را درون خود نگه ندارد و باعث پوسیدگی ریشه گیاه نشود. بهتر است که خاک مورد استفاده برای گلدان این گیاه از دو قسمت لوم و یک قسمت پیت ماس و دو قسمت ماسه تشکیل شده باشد‌. خاک لوم یا همان خاک لیمونی مخلوطی از خاک رس، شن و مواد آلی است.

تغذیه مناسب

گیاه لیندا احتیاج به تغذیه‌های آنچنانی و گران ندارد و به اصطلاح گیاهی کم توقع است. ولی در صورت لزوم می‌توان در طول فصل بهار و تابستان ماهی یکبار از کودهای شیمیایی علی‌الخصوص کود آهن برای تغذیه مصنوعی این گیاه استفاده کرد.

آبیاری مناسب

در این قسمت از مقاله نگهداری و بیماری‌های لیندا به میزان آبیاری لازم برای نگهداری اصولی این گیاه اشاره می‌کنیم. گیاه لیندا نسبت به خشکی مقاوم است و در روزهای بسیار گرم تابستان کافی است که تنها هفته‌ای دو یا سه بار آبیاری انجام شود. در پاییز و بهار نیز اگر هفته‌ای یکبار به این گیاه آب دهیم، مناسب خواهد بود. ولی در فصل زمستان تنها در شرایطی که خاک گیاه کاملا خشک شده باشد آبیاری آن انجام می‌گیرد. به صورت کلی هرگز نباید خاک این گیاه غرقابی شود. این گیاه حتی می‌تواند تا یک سال آب را در پایه‌های ضخیم خود ذخیره کند؛ در نتیجه در صورتی که آب زیادی به آن داده شود، باعث نابودی این گیاه می‌شود.

گیاه لیندا به چه روش‌هایی تکثیر می‌شود؟

در نگهداری و بیماری‌های لیندا باید به روش‌های تکثیر این گیاه نیز اشاره‌ای داشته باشیم. تکثیر گیاه لیندا به دو رو تنه جوش و کاشت بذر انجام می‌گیرد که در ادامه در رابطه با آن‌ها بیشتر صحبت خواهیم کرد:

ریشه دار کردن جوانه‌های روی ساقه (تنه جوش):

گاهی بر روی ساقه گیاه لیندا خصوصا قسمت‌های پایین آن، گیاهچه‌های کوچکی تشکیل می‌شود که به آن‌ها تنه جوش گفته می‌شود. پس از اینکه مدتی از رشد این تنه جوش‌ها بر روی ساقه گذشت، در قسمتی که به گیاه مادر متصل می‌شوند حالت تورم مانند پیدا می‌شود. می‌توان از این قسمت تنه جوش‌ها را از گیاه مادر جدا کرد و در بستر کشت قرار داد به صورتی که حدود یک سوم از ارتفاع گیاهچه در داخل بستر کشت قرار داشته باشد.

توجه داشته باشید که حتما باید در ته گلدان‌هایی که به عنوان بستر کشت انتخاب کرده‌اید، چند تکه سفال یا سنگ را به منظور کمک به خروج آب از گلدان قرار دهید تا کار نگهداری و بیماری‌های لیندا برایتان آسان شود. البته اصولا ریشه‌زایی تنه جوش‌های گیاه لیندا کمی دشوار و وقت‌گیر است و می‌توان برای سهولت ریشه‌زایی این گیاهان از موادی با نام هورمون‌های ریشه‌زایی استفاده کرد. از کارهای دیگری که می‌توان برای سهولت ریشه‌زایی این گیاهان انجام داد، قرار دادن بسترهای کشت در محیط‌های پر نور و حفظ رطوبت آن‌ها است. البته توجه شود پر نور بودن محیط به این معنا نیست که بستر را در محیطی قرار دهیم که نور مستقیم آفتاب به آن برخورد می‌کند.

غبار پاشی و کشیدن پلاستیک شفاف بر روی بسترهای کشت نیز به ریشه‌زایی سریع‌تر گیاهان لیندا کمک می‌کند. همچنین بستر کشت در طی ریشه‌زایی باید حتما مرطوب نگهداشته شود، البته این به معنای آبیاری بیش از حد گیاه در دوران ریشه‌زایی نیست.

کاشت بذر در خاک پیت:

برای این روش تکثیر کافی است که یک طرف بذر را به سوهان ناخن بمالید تا لکه‌های کم رنگ روی آن‌ها شکل بگیرند. البته توجه کنید این کار را نباید برای کل بذر انجام داد چرا که در آن صورت بذر ریشه نمی‌زند. سپس بذرها را در داخل یک کاسه با آب گرم به صورتی قرار دهید که آب روی آن‌ها را بپوشاند و بعد یک اسفنج مرطوب روی آن‌ها بگذارید و بذرها را حدود ۲۴ ساعت به همین حالت رها کنید.

بعد از ۲۴ ساعت بذرها را خشک کنید و یک گلدان کوچک را با خاک پیت پر کنید‌. حتما هر بذر را در یک گلدان قرار دهید. سپس روی بذر را با یک لایه ۳ میلی متری شن با اندازه درشت بپوشانید. بلافاصله خاک‌ را مرطوب کنید. گلدان‌ها را در جایی مرطوب و گرم با دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. روی آن‌ها را با یک پلاستیک شفاف و روشن بپوشانید.

توجه داشته باشید که حتما گلدان‌ها را نزدیک یک پنجره آفتابی قرار دهید و هرگاه که حس کردید خاک خشک شده است آن را با آبپاش نمناک کنید. البته باید از خیس شدن خاک جلوگیری کنید ولی در عین حال نباید خاک کاملا خشک باشد، زیرا در این صورت جوانه زنی با مشکل روبه‌رو خواهد شد. جوانه زنی معمولا یک تا دو ماه به طول می‌کشد.

لیندا: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

نگهداری و بیماری‌های لیندا و راه‌های درمان آن

در این بخش می‌خواهیم تعدادی از مشکلات و بیماری‌هایی که برای گیاه لیندا ممکن است ایجاد شود را با راه درمان آن‌ها بیان کنیم. با ما همراه باشید.

  •  ایجاد آکنه در گیاه لیندا

مهم‌ترین آفتی که ممکن است گیاه لیندا به آن دچار شود، آکنه است که برای رفع و از بین بردن آن می‌توان از سموم کنه‌کش استفاده کرد.

  •  شپشک سپردار در گیاه

شپشک سپردار به صورت نقاط ریز قهوه‌ای در زیر برگ‌های گیاه دیده می‌شود و می‌توان آن‌ها را با ناخن‌ها از برگ جدا کرد. برای از بین بردن آن‌ها می‌توانید از پنبه آغشته به الکل استفاده کنید و یا اینکه از سموم حشره کشی که علیه شپش‌ها هستند، استفاده نمایید.

  • ایجاد شپشک آردی در گیاه

شپشک آردی به صورت نقاط پنبه مانند و سفید رنگ بر روی برگ‌های گیاه هستند و می‌توان آن‌ها را با پنبه آغشته به الکل از بین برد. همچنین می‌توان برای درمان این بیماری از حشره کش‌های علیه شپش‌ها استفاده کرد.

  •  پوسیده شدن ریشه گیاه

مهم‌ترین بیماری که ممکن است گیاه لیندا به آن دچار شود پوسیدگی ریشه است. پوسیدگی ریشه می‌تواند به علت آبیاری زیاد و یا زه‌کشی ضعیف گیاه اتفاق بیافتد. پس یادتان باشد که برای نگهداری و بیماری‌های لیندا حتما به طرز صحیحی به آن آب دهید و زه‌کشی مناسبی انجام دهید.

  • ریزش برگ‌های سبز گیاه

ریزش برگ‌های سبز لیندا نشان‌دهنده سرد بودن محیط اطراف این گیاه است. در نتیجه لازم است که گیاه را به محیطی گرم‌تر منتقل کنید.

  •  خشک شدن و ریزش برگ‌ها

اگر برگ‌های گیاه‌تان خشک شوند و سپس بریزند، نشان دهنده گرم بودن بیش از حد محیط اطراف است. در نتیجه لازم است که گیاه را به محیط خنک‌تری منتقل کنید و آن را غبار پاشی کنید.

  •  لکه‌های سوخته قهوه‌ای رنگ

علت این اتفاق غبار پاشی گیاه در آفتاب است و برای حل این مشکل لازم است که گیاه را در سایه غبار پاشی کنید.

  • سوختگی و ریزش برگ‌ها

نور زیاد باعث آسیب و سوختگی برگ‌های لیندا می‌شود. در نتیجه برای نگهداری و بیماری‌های لیندا حواستان باشد که این گیاه را تحت تاثیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

  •  نروییدن برگ‌های جدید و جوان بر روی گیاه

نروییدن برگ‌های جدید بر روی گیاه لیندا و یا رشد نکردن آن‌ها ممکن است به علت کمبود مواد غذایی باشد. برای حل این مشکل می‌توان از کودهای مختلف استفاده کرد. همچنین این اتفاق ممکن است به علت کمبود نور نیز اتفاق بیافتد که برای رفع آن لازم است که گلدان را به مکانی پر نور منتقل کنیم.

  • خشک شدن نوک برگ‌های گیاه

اگر فقط نوک برگ شما آسیب دیده و خشک شده است و حاشیه‌ها همچنان سبز هستند، نمایانگر خشک بودن هوای اطراف و یا صدمه دیدن گیاه در اثر برخورد مکانیکی با آن است.

  •  کمرنگ شدن برگ‌های گیاه

علت این اتفاق در گیاه لیندا ممکن است کمبود نور محیط و یا کمبود مواد غذایی خصوصا آهن باشد.

  •  انقباض و یا چروک شدن قسمت پایینی و متورم ساقه گیاه

چروک شدن قسمت متورم گیاه نشان دهنده این است که گیاه تشنه است و احتیاج به آبرسانی سریع دارد. اگر گیاه به مدت زمان طولانی در هوای گرم و خشک بماند دچار این مشکل می‌شود. که برای درمان آن لازم است که حدود ۱۵ دقیقه گیاه را در تشت پر از آب قرار دهیم.

  •  زرد شدن و ریزش برگ‌های گیاه

گاهی اوقات برگ‌های گیاه لیندا زرد شده و دچار ریزش می‌شود که این به علت آبیاری زیاد گیاه است. باید حتما در فواصل آبیاری گیاه خاک آن کاملا خشک شود و سپس آبیاری انجام گیرد.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم که نگهداری و بیماری‌های لیندا و راه‌های درمان آن را به صورت کامل شرح دهیم. فراموش نکنید که قبل از تهیه هر گیاهی ابتدا با شرایط نگهداری آن آشنا شوید و محیط را کاملا برای نگهداری آن آماده و فراهم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه