بنجامین: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

بنجامین: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

مقدمه روش‎هایی کاربردی برای نگهداری بنجامین

اگر به تازگی گل بنجامین خریداری کرده‎اید و یا خواهان آن هستید که بیشتر با این گیاه آشنا شوید، با این مطلب همراه باشید. ما در ادامه شما را با گیاه زیبا و چشم‎نواز بنجامین آشنا می‎کنیم و همچنین، به مواردی همچون انواع گل بنجامین، روش‎های نگهداری بنجامین، راه‎های تکثیر این گیاه و غیره نیز می‎پردازیم.

گل بنجامین چه ویژگی‎ها و خصوصیاتی دارد؟

گیاه بنجامین جزء گیاهان حساسی است که شرایط نگهداری آن نیازمند مراقبت و رسیدگی زیاد است. به همین خاطر، اگر به تازگی این گل را خریداری کرده‎اید و یا تمایل به خرید آن دارید، حتما این مسئله را در نظر بگیرید. زیرا در صورت عدم رسیدگی شما به گیاه بنجامین، آن پس از مدتی دچار ریزش برگ شده و یا اصطلاحا از بین می‎رود. نام علمی گیاه بنجامین  Ficus benjamina است.

معمولا از این گیاه برای تصفیه و افزایش پاکیزگی هوای آلوده منازل استفاده می‎شود. از آنجایی که این گیاه چشم‎نواز و فوق‎العاده زیباست، معمولا از آن برای دکوراسیون و تزئین فضای داخلی منزل و ادارات هم استفاده می‎شود. این گیاه بومی اروپا و آسیای جنوب شرق است. در ادامه شما را با انواع مختلف این گیاه حساس آشنا می‎کنیم.

انواع گل بنجامین

بیایید در ابتدا نگاهی کوتاه به انواع متنوع گیاه بنجامین و سپس روش‎های نگهداری بنجامین داشته باشیم. ازجمله انواع این گیاه می‎توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • بنجامین بلک، ارتفاع این گیاه در شرایط ایده‎آل به 5 متر می‎رسد. بنجامین بلک را در رنگ سبز روشن و با برگ‎هایی براق می‎توان یافت.
  • بنجامین آمستل، این نوع از بنجامین که بومی هلند است، طرفداران زیادی دارد. بنجامین آمستل برگ‎های کشیده و سبز رنگی دارد.
  • بنجامین ابلق، این نوع بنجامین برگ‎های زیادی را از خود آویزان می‎کند. رنگ بنجامین ابلق سبز و سفید است.

راه‎هایی برای تکثیر گل بنجامین

از جمله روش‎هایی که می توان از آنها برای تکثیر و نگهداری بنجامین بهره برد، می‎توان به قلمه‎زدن، خوابانیدن هوایی، پیوندزدن، خوابانیدن شاخه گیاه اشاره کرد. بیایید، تک تک موارد را با جزییات بیشتری بررسی کنیم:

بنجامین: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

خوابانیدن شاخه گیاه

در این روش تکثیر که یکی از روش‎های تکثیر آسان برای این گیاه است، به یک گلدان در نزدیکی گلدان مادر نیازمند هستید. در این روش، یکی از ساقه‎های بلند گیاه مادر را در خاک گلدان جدید بکارید و سپس روی آن را با خاک بپوشانید. پس از آن، به گیاه جدید به مدت دو ماه زمان دهید تا ریشه دهد. و در آخر پس از تکثیر گیاه می‎توانید گیاه مادر را از گیاه جدید جدا کرده و آن را در محل نگهداری جدیدش قرار دهید.

خوابانیدن هوایی

برای این روش تکثیر شاخه‎ای جوان به قطر 8 تا 20 میلی‎متر را انتخاب کنید. پس از آن بین دو شاخه انتخابی خود برشی به اندازه 2 سانتی‎متر از پایین به سمت بالا ایجاد کنید.  اگر برگ‎هایی محل مشاهده برش را سد کرده‎اند، آنها را ببرید. سپس، بین شکاف تکه چوب نازکی همچون چوب کبریت قرار دهید. و محل برش را با خزه مرطوب بپوشانید. پس از آن پلاستیکی دور محل پوشیده قرار دهید. سپس، محل را هر چند ساعت یک بار با اسپری آبپاشی کنید. بعد از یک یا دو ماه محل بریده شده، ریشه‎دار می‎شود و شما می‎توانید گیاه را در خاک قرار دهید.

توجه داشته باشید، در صورتی‌که به هورمون ریشه‌زایی دسترسی دارید حتما آن را قبل از قرار دادن خز بر محل بمالید. در ضمن، خز را مرطوب کرده و روی محل قرار دهید. اینگونه، شرایط بهتری برای تکثیر گیاه ایجاد می‎کنید. البته، به نحوه نگهداری بنجامین‎های جدیدتان هم توجه لازم را داشته باشید.

پیوندزدن

روش سوم تکثیر گیاه بنجامین پیوندزدن آن است. شما می‎توانید انواع مختلف بنجامین همچون بنجامین ابلق و بنجامین بلک را با یکدیگر پیوند بزنید. اینگونه، پس از گذشت مدت زمانی شما بنجامین‎های جدیدی خواهید داشت. بنجامین‎هایی که می‎توانید فضای منزل یا کار خود را با آنها زیبا کنید.

روش آخر، قلمه زدن

اگر خواهان تکثیر گیاه به این روش هستید، حتما این کار را در فصول گرمتر سال یعنی بهار و تابستان انجام دهید. یک ساقه جوان انتخاب کنید، سپس، انتهای آن را به اندازه 15 تا 25 سانتی‎متر با کمک قیچی مخصوص باغبانی قطع کنید. پس از آن به شیرابه قلمه زمان دهید تا کاملا خشک شود. توجه داشته باشید، برش را از ناحیه‎ای که برگ‎ها از آن خارج می‎شوند (و اصطلاحا آن را زیر برگ می‎نامند) انجام دهید. سپس قسمت بریده شده را در گلدان بکارید. توصیه می‎شود، خاک گلدان حاوی ماسه، خاک اره، کمپوست، پیت ماس و پرلیت باشد.

اگر در محیط گرم و خشک زندگی می‎کنید، برای نگهداری بنجامین یک پلاستیک روی گلدان جدید بکشید تا مرطوب باقی بماند. اما اگر در محیط خشک قرار ندارید و این کار را انجام داده‎اید حتما روزی 2-3 ساعت به گیاه اجازه تنفس کردن دهید. خاک گلدان را مرطوب نگه دارید، در صورتی که گیاه ریشه‎دهی داشته باشد پس از مدت دو ماه می‎توانید آن را به گلدان جدیدی منتقل کنید. در صورتی که می‎خواهید این فرآیند سریعتر انجام شود، حتما از هورمون ریشه‎زایی استفاده کنید.

بنجامین: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

روش‎های نگهداری

حالا بیایید به بررسی روش‎‎های نگهداری بنجامین بپردازیم. نور مورد نیاز گیاه بنجامین زیاد است. اما این به معنای آن نیست که باید گیاه را مستقیما در مقابل نور آفتاب قرار دهید. بلکه شما باید گیاه را در معرض تابش غیرمستقیم نور آفتاب قرار دهید. بهترین مکان برای این کار زیر پنجره است. البته توجه داشته باشید، گیاه را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید، زیرا برگ‎های آن آسیب می‎بینند. دمای مناسب برای نگهداری این گیاه 15 تا 24 درجه سانتی‎گراد است. فراموش نکنید، تا جای ممکن دمای نگهداری گیاه را ثابت نگه دارید. در غیر این صورت ممکن است گیاه آسیب ببیند.

آبیاری گیاه بنجامین باید به صورت متوسط انجام گیرد. آبیاری کم و زیاد باعث ایجاد آسیب‎هایی در گیاه می‎شود. شما می‎توانید یک روز در میان و یا باتوجه به شرایط خاک گلدان، گیاه را آبیاری کنید. آبیاری کم باعث ریزش برگ‎ها و آبیاری زیاد باعث قهوه‎ای شدن رنگ برگ‎های گیاه می‎شود. در ضمن، حتما گیاه را با آب ولرم آبیاری کنید. همچنین، بنجامین به رطوبت علاقه‎مند است. به همین خاطر توصیه می‎شود، هرچند وقت یک بار برگ‎های گیاه را آبپاشی نمایید. توجه داشته باشید، گیاه را از وسایل گرمایی همچون بخاری، رادیاتور و غیره هم دور نگه دارید.

بیماری‎های گل بنجامین و راه‎های درمان آنها

در آخر بیایید به سوالات شما در رابطه با بیماری‎های مرتبط به این گیاه پاسخ دهیم. همانطور که می‎دانید یکی از روش‎های کاربردی نگهداری بنجامین آگاهی درباره بیماری‎هایی که ممکن است گیاه را درگیر کنند و روش‎های درمان آنها است. پس حتما اطلاعاتتان را درباره موضوعاتی مانند بیماری‎ گیاهان خانگی همچون گل بنجامین افزایش دهید.

  • چرا برگ‎های گیاه بنجامین زرد شده و یا تار عنکبوت زیر آنها مشاهده می‎شود؟

آکنه می‎تواند منجر به ایجاد این مشکل شود. شما می‎توانید از طریق سم‎پاشی و یا غبارپاشی این مشکل را رفع کنید.

  • چرا گاها توده‎های پنبه‎ای سفید رنگ روی برگ‎های گیاه مشاهده می‎کنم؟

شپشک آرد آلود می‎تواند توده‎های پنبه‎ای سفید رنگ روی برگ‎های گیاه ایجاد کند. شما می‎توانید با استفاده از پارچه‎ای آغشته به صابون و الکل این مشکل را رفع کنید. در صورتی، که استفاده از پارچه تاثیری نداشت، حتما از سم‎های حشره‎کش مخصوص این آفت استفاده کنید. والا در غیر این صورت ممکن است، گیاهتان را از دست ‎دهید.

  • علت ظاهر شدن لکه‎های قهوه‎ای رنگ بر روی برگ‎های گیاه بنجامین چیست؟

حشره شیشک سپردار می‎تواند این مشکل را برای گیاه ایجاد کند. این حشره در صورتی که از بین نرود، باعث ریزش برگ‎ها و در نهایت از بین رفتن گیاه می‎شود. شما می‏توانید به وسیله سم‎پاشی گلدان و یا استفاده از دستمالی آغشته به الکل از شر این آفت خلاص شوید.

جمع‎بندی

در انتها توصیه می‌کنیم، حتما از نکات و ترفندهای فوق برای نگهداری بنجامین خود استفاده کنید. شما از طریق افزایش اطلاعاتتان درباره گیاه می‎توانید شرایط بهتری را برای رشد و نمو آن فراهم کنید. پس گیاهان آپارتمانی خود را بشناسید. و با استفاده از دانش خود شرایطی ایده‎آل برای رشد آنها فراهم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه