گل کاغذی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

با شرایط نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی آشنا شوید

مقدمه نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی

هنگامی‌که صحبت از شرایط نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی به میان می‌آید، باید بدانید که این گیاه دارای نام علمی Bougainvillea است. که تلفظ فارسی آن بوگنویلا است. این گیاه از دسته میخک‌سانان به نام caryophyllales  است. گیاه گل کاغذی در سراسر جهان محبوبیت زیادی دارد. و در بسیاری از مناطق جهان یافت می‌شود. گل کاغذی در ایران می‌تواند در استان‌های گیلان، مازندران، شهر لار استان فارس، شهرهای دزفول و ماهشهر و رامهرمز در خوزستان و هرمزگان و کرمان رشد کند. نحوه کاشت گل کاغذی به شکل درختچه است. رشد آن بسیار زیاد بوده و میزان ارتفاع آن می‌تواند براساس گونه کاشته ‌شده‌ آن متفاوت باشد. اما به‌طورکلی به ۳ متر رسیده و روندگی بالایی نیز دارد.

گل کاغذی اگر نزدیک دیوار یا سایر گیاهان کاشته شود از آن بالا رفته و با توجه به خارهای ریز و خشنی که دارد بر روی ساقه‌های آن رشد کرده و می‌تواند منظره زیبایی را ایجاد کند.

شکل ظاهری

برگ‌های گل کاغذی معمولاً سبز روشن و شبیه به شکل تخم‌مرغ هستند. قسمت‌های رنگی آن را کاسبرگ می‌گویند. گل کاغذی را نمی‌توان گل نامید. بلکه به‌عنوان گل مینیاتوری شناخته می‌شود. ظاهر شکل آن‌ها لوله‌ای بوده و انتهای آن‌ها به شکل ستاره است. رنگ‌های متنوعی داشته و پرفروش‌ترین آن‌ها زرد متمایل به سبز کم‌رنگ یا سفید یا صورتی است. کاسبرگ‌های گل کاغذی به‌عنوان غنچه یا گل اصلی آن تصور شده. و رنگ‌های زرد، نارنجی، صورتی، قرمز، ارغوانی و بنفش نیز در آن دیده می‌شود.

شرایط مناسب برای نگهداری و رشد گیاه

اگر می‌خواهید ۱۱ ماه سال را از گل‌های آن لذت ببرید باید شرایط نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی را به‌خوبی بدانید. فاکتورهای مختلفی برای رشد تاثیرگذار گل کاغذی وجود دارد که ما سعی کردیم در این مقاله بعضی از آن‌ها را تفکیک کرده و مهم‌ترین آن‌ها را ارائه دهیم.

لازم به ذکر است که بدانید هر عامل، به‌تنهایی می‌تواند باعث آسیب رسیدن به گل شما شود. پس سعی کنید همه فاکتورها را به میزان اندازه، استفاده کرده و گیاه را در شرایط مناسبی قرار دهید.

اولین فاکتور برای نگهداری گل کاغذی، نور مناسب است. تمام گیاهان کره زمین برای زنده ماندن نیاز به نور و فتوسنتز دارند. فتوسنتز در برخی از گیاهان مثل گیاهان کاغذی نیاز به نور غیرمستقیم ولی زیاد دارد تا بتواند شرایط رشد گیاه را فراهم کند.

رشد گیاه

گیاهان کاغذی باید در فصل‌های گرم بین ۶ تا ۸ ساعت، از نور آفتاب غیرمستقیم بهره ببرند. بهتر است آن‌ها را پشت پرده به شیوه غیرمستقیم بگذارید تا نور بگیرد. معمولاً بهترین جای قرار گرفتن گیاهان کاغذی در آپارتمان‌ها، پنجره‌های ضلع جنوبی است.

گل کاغذی به سرما بسیار حساس است. پس اگر در شهرهای سرد زندگی می‌کنید، بهتر است آن‌ها را به مناطق گرم خانه انتقال دهید و از داخل باغچه به گلدان منتقل کنید. مراقب باشید که این گل‌ها در گلدان بیشتر در معرض یخ‌زدگی قرار نگیرند.

هنگام بررسی شرایط نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی باید در نظر داشته باشید که اگر شما امکان انتقال آن را به درون گلدان ندارید، پس بهتر است روی آن را با پارچه یا پتو به‌طور کامل بپوشانید. این کار باعث می‌شود که گیاه کشته نشود. بنابراین اگر منزل شما نورگیر جالبی ندارد، حتماً از لامپ‌های مخصوص رشد گیاه ال‌ای‌دی استفاده کنید. چون اگر این گیاه نور کافی دریافت نکنند رشد علفی خواهد داشت و فقط برگ‌های آن رشد کرده و گل و کاسبرگ آن هیچ رشدی نخواهد داشت.

آبیاری

قبل از آن‌که مبحث آبیاری یک گیاه را بررسی کنید، باید زه‌کشی خاک گلدان یا باغچه را موردتوجه قرار دهید. چون اگر به گیاه بیش‌ازحد آب داده شود و خاک زه‌کشی خوبی نداشته باشد، خاک گیاه، به‌خوبی آب را از خود عبور نداده و گیاه دچار پوسیدگی ریشه و بیماری‌های قارچی می‌شود. در حالت طبیعی آبیاری گل کاغذی باید ۳ تا ۴ هفته یک‌بار انجام شود و آب گلدان نیز خارج شود و سپس آب زیر گلدان را تخلیه کرده تا در اثر تماس ریشه با آب آن، پوسیده نشود.

توجه داشته باشید بعد از هر آبیاری خاک گلدان باید تا عمق ۲ سانتی‌متر خشک و رطوبت آن خارج شود. گل کاغذی تا حد بسیار خوبی نسبت به خشکی مقاوم است، اما در فصل‌های بهار و تابستان باید به‌خوبی آب دریافت کند تا بتواند رشد مناسبی داشته باشد. ولی در فصل‌های زمستان می‌توانید تعداد آبیاری آن را کمتر کنید. نکته دیگر، توجه به بیش‌ازحد آب دهی گل کاغذی است. زیرا رشد آن را به تعویق انداخته و ریشه‌های آن دچار پوسیدگی شدید می‌شوند.

رطوبت

این گیاه مخصوص مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری است و به رطوبت زیاد نیاز نداشته و با آب‌وهوای گرم و نیمه مرطوب کاملاً سازگاری دارد. پس نیاز نیست در مورد تامین رطوبت آن نگران شده و از تکنیک‌هایی مثل غبار پاشی کمک بگیرید.

گل کاغذی: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

دمای مناسب

گل کاغذی مقاومت بسیار خوبی نسبت به رنج دمایی دارد و در دماهای مختلف بین ۴ تا ۲۵ درجه کاملاً مقاوم است. اما برای آن‌که بتوانید در منزل گیاه را به‌خوبی رشد دهید باید محیط را بین دمای ۱۵ تا ۲۱ درجه نگه دارید.

در فصل زمستان، سرمای بیش‌ازحد و دمای کمتر، این گیاه را از بین برده و باعث کشته شدن آن می‌شود. پس توصیه می‌شود که اگر گیاه در باغچه کاشته می‌شود آن را به داخل منزل برده و در جای گرم نگه دارید. در غیر این صورت در فصل زمستان آن را با یک پارچه یا پتو پوشانده و نگذارید سرمای بیش‌ازحد، آن گیاه را از پای درآورد.

خاک مناسب

این گیاه نباید بیش‌ازحد آب دریافت کند؛ به همین خاطر خاک آن  باید زه‌کشی خوبی داشته باشد تا بتواند آب را از خود عبور داده و ریشه آن دچار پوسیدگی نشود. این گیاه باید خاکی داشته باشد که مقدار اسید آن کاملاً اندازه باشد یعنی PH خاک باید بین ۵ تا ۶ باشد. اگر خاک قلیایی شود باید کمی کود اسیدی به آن اضافه کنید. لایه بالایی این خاک باید ازلحاظ مواد آلی غنی بوده و نیاز به کود مکمل کمتری داشته باشد.  خاک گیاه باید سبک بوده تا ریشه بتواند در آن به‌خوبی رشد کند.

نتیجه‌گیری نگهداری و رشد گیاه گل کاغذی

همانطور که گفتیم گل کاغذی که به نام بوگنویلا نیز شناخته می‌شود در کشورهای مختلفی ازجمله ایران رشد می‌کند. این گیاه در ایران در شهرهایی مثل مازندران و لار و هرمزگان امکان رشد دارد. این گیاه به‌صورت درختچه رشد می‌کند و ارتفاع  رشد آن می‌تواند تا سه متر برسد. گیاه گل کاغذی هر 3 یا 4 هفته یک‌بار نیاز به آبیاری دارد و دمای مناسب برای آن بین 15 تا 21 درجه است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه