گل گندمی: شیوه مراقبت و بیماری‌های آن

مقدمه نگهداری و بیماری‎های گل گندمی

گل گندمی یکی از زیباترین گیاهان خانگی است که معمولا در آپارتمان‎ها نگهداری می‎شود. این گل، به واسطه زیبایی زیادی که دارد، طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده‌است. به همین خاطر تصمیم گرفتیم شما را با نحوه نگهداری و بیماریهای گل گندمی ، روش‎های تکثیر این گیاه، و ویژگی‎ها و خصوصیات آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید، تا به اطلاعات بیشتری در رابطه با این گیاه دست پیدا کنید.

ویژگی‎ها و خصوصیات گل گندمی

اولین بار، گل گندمی در کشورهای آفریقا، آمریکا، و اروپا  مشاهده شده‎ است. این گیاه، را می‎توان در رنگ‎هایی همچون سبز ساده و یا سبز به همراه خطوط کرمی (که گاها ابلق گفته می‎شود) یافت. گیاه گل گندمی، بوته‎ای و علفی شکل است و به دلیل زیبایی ظاهری که دارد، معمولا از آن در محیط منزل برای افزایش لطافت و زیبایی دکوراسیون داخلی استفاده می‎شود. درازای برگ‎های این گیاه معمولا به 30 سانتی‎متر می‎رسد، و در صورتی که شرایط نگهداری گیاه مناسب باشد، از کناره‎های گلدان آویزان می‎شود. گل گندمی برای رشد و نمو، نیازمند آب‎وهوای گرم است.  حدودا 60 گونه، گیاه گل گندمی در ایران وجود دارد، که هر کدام از آنها شرایط نگهداری و گاها مراقبت‎های ویژه خود را دارند.

شرایط نگهداری گل گندمی

پیشنهاد می‎شود، درباره نحوه نگهداری و بیماریهای گل گندمی اطلاعات زیادی داشته باشید، تا بتوانید بهترین شرایط ممکن را برای رشد گیاه فراهم کنید. آب‎وهوای مورد نیاز گل گندمی گرم است. به همین علت توصیه می‎شود، گلدان گل گندمی را در شرایط آب‎وهوایی گرم و در داخل منزل در فصول سرد سال نگهداری کنید. دمای پیشنهادی برای نگهداری گل گندمی 11 درجه است، اما این گیاه می‎تواند در دمای صفر درجه هم رشد کند.

گیاه گل گندمی به نور زیادی برای رشد نیاز ندارد، شما می‎توانید از طریق قرار دادن گیاه در شرایط دریافت نور غیرمستقیم بهترین شرایط را برای رشد آن فراهم کنید. توجه داشته باشید، اگر محیط نگهداری گل گندمی تاریک باشد، با گذر زمان رنگ برگ‎ها به سبز تیره تغییر رنگ خواهند داد. پیشنهاد می‎شود، در فصول گرم سال مخصوصا در دمای بالا 15 درجه سانتی‎گراد، برگ‎های گیاه را با استفاده از آب‎پاش مرطوب نگهدارید. گیاه گل گندمی  به آبیاری زیادی نیاز ندارد، دو تا سه بار در طول هفته برای آبیاری این گیاه کافی است. شما می‎توانید هر چند ماه یک بار خاک و کود گیاه را بررسی کنید. ترکیب خاک باغچه، کمپوست و ماسه به صورت مساوی برای این گیاه مناسب است. امیدواریم، از این نکات در حین آبیاری، شرایط نگهداری و یا کود دادن به گیاه گندمی خود استفاده کنید.

گل گندمی: شیوه مراقبت و بیماری‌های آن

چگونه گیاه گل گندمی را تکثیر کنم؟

روش‎های تکثیر گیاه یکی از شیوه‎های مهم و کارآمد برای افزایش و تکثیر گیاه است. البته، آگاهی از نکاتی درباره نگهداری و بیماریهای گل گندمی نیز می‎تواند به شما در این زمینه کمک کند. دو روش برای تکثیر این گیاه وجود دارد، که در ادامه به آنها اشاره می‎کنیم:

تکثیر گیاه از طریق گیاهچه

در این روش باید ابتدا گلدان‎های اضافی را از ترکیب خاک کمپوست، باغچه و ماسه پر کنید. سپس آنها را کنار گلدان اصلی مادر قرار دهید. پس از آن، انتهای گیاهچه را در خاک گلدان جدید بکارید، سپس مقداری خاک روی گیاهچه بریزید و مدتی به گیاه زمان دهید. شما از طریق بررسی هر روزه گیاه می‎توانید به شرایط گیاهچه‎ها پی ببرید. زمانی که متوجه ریشه‎دهی گیاهچه شده‎اید، می‎توانید گیاهچه را از گیاه مادر جدا کنید.

تکثیر گیاه به وسیله بوته

در روش تکثیر گیاه از طریق بوته، در ابتدا باید بوته مادر را از خاک بیرون آورید. سپس بوته را به قسمت‎هایی تقسیم کنید. در انتها، هر بوته را در گلدان و خاک مناسبی که برای گیاه در نظر گرفته‎اید، قرار دهید. اینگونه، گیاه در سریعترین زمان ممکن رشد کرده و شما گلدان‎های جدیدی از گیاه گندمی خواهید داشت.

توجه داشته باشید، این گیاه در سریع‎ترین زمان ممکن رشد می‎کند، تنها کاری که نیاز است انجام دهید فراهم کردن شرایط رشد و نمو برای این گیاه است. در ضمن پس از تکثیر گیاه، گلدان‎ها را به مدت 10 تا 15 روز در محیطی خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید. اینگونه، گیاه سریعتر و بهتر رشد می‎کند. پس از این مدت، می‎توانید گلدان‎هایتان را به محل قبلی خود در منزلتان انتقال دهید.

گل گندمی: شیوه مراقبت و بیماری‌های آن

سوالاتی درباره بیماری‎های گل گندمی و روش‎های پیشگیری آن

پس از آشنایی با مشخصات گیاه گل گندمی و روش‎های تکثیر آن، زمان بررسی سوالاتی نحوه نگهداری و بیماریهای گل گندمی فرا رسیده است. حالا بیایید به سوالات شما در این باره پاسخ دهیم:

  • چرا برگ‎های این گیاه نرم و شفاف به نظر می‎رسند؟

اگر برگ‎های گیاه بیش از حد نرم یا شفاف به نظر می‎رسند، علت آن سردی زیاد هوا است. شما می‎توانید از طریق انتقال گلدان به محلی گرمتر این مشکل را رفع کنید.

  • علت پوسیدگی برگ‎های وسط گیاه چه است؟

این مشکل در صورتی که بیش از حد گیاه خود را آبیاری کنید، رخ می‎دهد. شما می‎توانید از طریق کاهش آبیاری این مشکل را رفع کنید. در ضمن، اگر همچنان به آبیاری زیاد گیاه خود ادامه دهید، باعث از بین رفتن آن می‎شوید.

  • چرا، گاها حشرات سبز رنگی حاشیه برگ‎ها را می‎خورند؟

شته‎ها می‎توانند این مشکل را برای گل گندمی ایجاد کنند. شما می‎توانید از طریق افزایش اطلاعات خود در زمینه نگهداری و بیماریهای گل گندمی از مشکلاتی مشابه رهایی پیدا کنید. برای از بین بردن شته‎ها، سم‎پاشی هر روزه گلدان به مدت 14 روز پیشنهاد می‎شود.

  • چرا لکه‎های قهوه‎ای رنگ روی برگ‎های گیاه دیده می‎شوند؟

اگر از مواد براق‎کننده روی برگ‎های گیاه استفاده می‎کنید، احتمالا این مشکل رخ دهد. حتما از پارچه مرطوبی برای پاک کردن برگ‎ها استفاده کنید. پس از آن هرگز از مواد براق‎کننده روی برگ‎های گل خود استفاده نکنید.

  • علت ضعف، لاغری و خشک شدن برگ‎های گیاه چیست؟

اگر گلدان شما دچار ضعف، لاغری، و خشکی شده است، باید گلدان را به دمای خنک‎تری انتقال دهید. البته، قبل از آن گلدان را در یک تشت آب سرد به مدت 15 دقیقه قرار دهید. دمای زیاد علت این مشکل است.

  • چرا نوک برگ‎های گیاه قهوه‎ای می‎شوند؟

تشنگی گیاه و یا تابش مستقیم خورشید می‎توانند باعث ایجاد این مشکل شوند. اگر خاک گلدانتان خشک است، فورا گل‎هایتان را آبیاری کنید. و اگر خاک گلدان مرطوب است اما همچنان با این مشکل مواجه است، فورا محل نگهداری گیاه را تغییر دهید.

  • چرا گیاهچه‎هایی که در گلدان مادر پدیدار می‎شوند، گیاه را به یک سمت سوق می‎دهند؟

اگر با این مشکل مواجه هستید، باید گفت شما نیاز به گلدان‎های جدید برای تکثیر گیاه نیاز دارید. در واقع، هنگامی که گلدان فضای اضافی برای رشد گیاه نداشته باشد، این اتفاق رخ می‎دهد.

  • علت اینکه، بعضی اوقات برگ‎های گیاه خاکستری می‎شوند و عنکبوت در گلدان گیاه دیده می‎شود، چیست؟

علت این مشکل، کنه ریز قرمز است. شما می‎توانید از طریق سم‎پاشی گیاه این مشکل را رفع کنید.

نتیجه‎گیری نگهداری و بیماری‎های گل گندمی

در آخر، حتما از نکات ذکر شده درباره نگهداری و شرایط تکثیر گیاه گندمی برای بهبود شرایط گیاه خود استفاده کنید. شما می‎توانید از طریق افزایش آگاهی خود درباره نحوه نگهداری و بیماریهای گل گندمی، از گیاه خود بهتر مراقبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه