پیرومیا هندوانهای : شیوه نگهداری و بیماریهای آن
مقدمه مشکلات پیرومیا هندوانهای
نام علمی گیاه پیرومیا هندوانهای peperomia argyreia و از خانواده piperaceaa است. این گیاه در امریکای جنوبی اولین بار رشد کرده و بومی آن است. پیرومیا هندوانهای گیاه همیشه سبز و دارای رشد کم است. برگهای این گیاه خاص بوده و به طرح هندوانهای است. رنگ این گل، سبز و سفید است. گلهای گیاه پیرومیا هندوانهای به شکل شاتوت است. نگهداری این گیاه کاملا بسته به شرایط آپارتمان دارد. برای درک بهتر شرایط نگهداری و رفع مشکلات پیرومیا هندوانهای ادامه مطلب را با ما همراه باشید.
نور مناسب
این گیاه برای رشد نیاز به نور زیاد اما غیرمستقیم دارد. پیرومیا گیاهی است که به دلیل ابلق بودن برگهایش برای رشد نیاز به نور فیلتر شده و کاملا غیر مستقیم دارد. اگر این نور به شکل مستقیم به این گیاه برسد، برگهایش از ابتدا میسوزد.
اگر نور لازم برای پرورش پیرومیا کم باشد برگهای متمایز خود را ازدستداده و دیگر جذابیت و زیبایی خود را ندارد؛ پس بهتر است برای رشد مناسب، آن را در محلی بگذارید که نور کافی داشته و شدت آن زیاد نباشد.
آبیاری
برای رشد بهتر گیاه بهتر است که در میان هر ۲ وعده آبیاری اجازه دهید که خاک گلدان کاملاً خشک شده و سپس اقدام به آبیاری کنید. در فصول گرم و تابستان هر ۷ تا ۱۰ روز یکبار و در فصول سرد مانند پاییز و زمستان هر ۲ تا ۳ هفتهای یکبار آن را آب دهید. توجه داشته باشید که هیچگاه نباید خاک این گیاه خیس باشد. زیرا باعث پوسیدگی از ناحیه ساقه و ریشه شده و برگهای آن به زرد تغییر رنگ میدهند. البته خشکی بیشازاندازه خاک این گیاه باعث چروک شدن آن و نابودی گیاه میشود.
رطوبت لازم
این گیاه از آن دسته گیاهانی است که رطوبت زیاد نیاز دارد؛ پس برای تامین رطوبت باید از روشهای متفاوتی استفاده کنید. یکی از این روشها غبار پاشی است که برای تامین رطوبت موردنیاز این گیاه روش مناسبی بهحساب میآید. در فصول تابستان باید هفتهای ۲ بار و در زمستان هفتهای یکبار غبار پاشی انجام شود.
میتوانید برای تامین رطوبت گیاه پیرومیای هندوانهای از دستگاه بخور سرد استفاده کنید و آن را بر روی برگهای آن قرار داده تا رطوبت را دریافت کند. البته نباید این کار بیش از اندازه انجام دهید. اگر تعداد رطوبت رسانی بیش از اندازه باشد میتواند این گیاه را مستعد بیماریهای قارچی کند.
معمولاً این بیماریها با لکههای قهوهای بر روی برگها ظاهر میشود. شما میتوانید زیر گلدان را با آب پر کرده و لا به لای آن سنگریزه یا پوکه معدنی قرار داده و سپس گلدان را بر روی آن بگذارید؛ این شیوه بهترین روش برای تامین رطوبت گیاه پیرومیا هندوانهای است.
دمای موردنیاز
این گیاه علاقه زیادی به سرما نداشته و در برابر آن مقاوم نیست و حداکثر میتواند در زمستان ۱۵ درجه سانتیگراد دما را تحمل کند. با شروع فصل بهار و تابستان دمای آن بین۲۴ تا ۳۰ درجه تغییر میکند. پس اگر میخواهید این گیاه با رشد مناسبی روبرو شود بهتر است دمای آن را در ۲۵ درجه سانتیگراد نگه دارید.
خاک موردنیاز
این گیاه نیاز به خاکی سبک و با زهکشی مناسب دارد که امکان عبور آب را از داخل خاک داشته باشد تا ریشههای آن دچار پوسیدگی نشود. بهترین خاک مخلوطی از خاک معمولی و خاکبرگ و شن یا خاکبرگ است که میتواند برای رشد گیاه کاملاً مناسب باشد. این گیاه هر ماه ازنظر مواد معدنی باید تأمین شود و برای تامین آن بهتر است از کود دهی استفاده کنید.
مشکلات پیرومیا هندوانهای و راه درمان آنها
کپکهای خاکستری
هنگام بررسی مشکلات پیرومیا هندوانهای باید بدانید که این نوع کپکها قارچ بوتری تیس است که بهعلت بخار سرد و بدون هوا ایجاد میشود که باید برای مبارزه با آن گیاه را سمپاشی کنید و گیاه را به محل گرمتر برده و آبیاری آن را نیز کاهش دهید.
ریزش برگها
علت ریزش برگهای آن سرد بودن هوا است که باید گیاه را در محل گرمی قرار دهید.
پوسیده شدن گیاه پیرومیا هندوانهای
علت پوسیده شدن ساقه این گیاه آبیاری زیاد است که بهتر است مدتی این گیاه آبیاری نکنید.
سوختگی برگها و ترک آنها
معمولاً علت سوختگی برگ ۴ دلیل دارد که عبارتاند از:
یک اینکه: این گیاه ممکن است در معرض نور مستقیم قرار داشته باشد که در این صورت باید نور آن را به غیر مستقیم تغییر دهید.
دو اینکه: این گیاه در معرض آبوهوای خشک بوده و رطوبت آن کاهش پیدا کرده است.
سه اینکه: ریخته شدن آب ناگهانی و ترسیدن گیاه است که باعث ترک خوردن آن شده است.
چهار اینکه: دلیل دیگر غبار پاشی بیش از اندازه و نور خورشید بیش از اندازه است که باعث سوختگی برگهای گیاه شده است.
سفید شدن برگها
علت سفیدی برگهای این گیاه شدت نور بالا است که باید گیاه را به محلی برده که نور کمتری به آن برسد.
عدم شاداب بودن گیاه
هنگام رفع مشکلات پیرومیا هندوانهای بهتر است بدانید که این گیاه به دو دلیل شادابی خود را از دست میدهد: اول آبیاری بیشازحد یا کم شدن آب آن و دوم نور کم یا بیشازحد. علت خمیده شدن برگهای این گیاه تشنه بودن آن است و هوای گرم نیز باعث آویزان شدن برگهای گیاه پیرومیا هندوانهای میشود.
نحوه و راههای تکثیر گیاه
برای تکثیر این گیاه میتوانید از چند روش استفاده کنید که عبارتاند از:
قلمههای برگ
برای این کار بهتر است یک برگ بزرگ و سالم را برداشته و آن را تا نیمه در داخل خاک گذاشته و بستر قلمه زدن رو آماده کنید.
شرایط لازم برای ریشهزایی برگ عبارتاند است:
- مرطوب نگه داشتن بستر خاک
- رطوبت بالای هوا
- دمایی که بین ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
قلمه ساقه
اگر میخواهید برای تکثیر این گیاه از روش قلمه ساقه استفاده کنید، بهتر است ساقه را به طول ۷ سانتیمتر از بدنه جدا کرده و سپس برگهای پایینی آن را قیچی کنید و در بستری که خاکی سبک و مرطوبی دارد قرار داده تا این گیاه ریشهزایی کند.
نتیجهگیری مشکلات
گیاه پیرومیا هندوانهای گیاهی همیشه سبز با رشدی کم است که میتوان از آن بهعنوان یک گیاه آپارتمانی نگهداری کرد. این گیاه به نور زیاد اما غیر مستقیم نیاز دارد. شرایط آبیاری این گیاه نیز خاص است. به این معنی که هر 7 تا 10 روز یکبار در فصول گرم و هر دو تا سه هفته یکبار در فصول سرد نیاز به آبیاری دارد. کپک خاکستری، سوختگی و ترک برداشتن برگ و پوسیده شدن گیاه، ازجمله بیماریها و مشکلات پیرومیا هندوانهای است.
- آرزو
- 1399-11-12
- 649 بازدید