روش نگهداری شامادورا

نحوه نگهداری از گیاه شامادورا

شامادورا از گیاهان بسیار زیبا و زینتی است که می‌توانید آن را در آپارتمان خود پرورش داده و نگهداری کنید. این گیاه زیبا بومی مناطق گواتمالا و جنوب مکزیک است. بسیاری از افراد گیاه شامادورا را با نام Parlour Palm می‌شناسند. نخل شامادورا به هیچ عنوان نیاز به نور زیاد نداشته و می‌توان آن را یک گیاه قانع دانست.

ظریف بودن برگ‌های نخل شامادورا، زبانزد گیاه دوستان است و این برگ‌ها علاوه بر ظریف و باریک بودن، میزبان برگ‌هایی به رنگ سبز تیره و ساقه‌های روشن است که به زیبایی گیاه افزوده است.

جالب است بدانید که تعداد گونه‌های نخل شامادورا به بیش از ۱۰۰ نوع می‌رسد و این گیاه جزو گیاهان بومی مناطق بسیار گرمسیر در قاره آمریکا می‌باشد.

با توجه به آنکه شرایط رشد و پرورش گیاه آسان است، بسیاری از افراد از نگهداری از این گیاه زیبا استقبال می‌کنند. ضمن آنکه نگهداری از شامادورا و پرورش آن در بسیاری از مناطق دنیا انجام می‌شود. گونه‌های مختلف شامادورا دارای طول‌های متفاوت هستند و طول این گیاه از ۳۰ سانتی‌متر تا ۲ متر متفاوت است.

حال که با نخل شامادورا و ویژگی‌های کلی آن آشنا شدید، از شما دعوت می‌کنیم تا در بررسی دقیق‌تر این گیاه با ما همراه باشید.

ویژگی‌های نخل شامادورا

همانطور که اشاره شد، نخل شامادورا جزو آن دسته از گیاهانی است که می‌توان به راحتی آن را در آپارتمان نگهداری کرد چرا که تحمل سایه را دارد و به نور کم آفتاب نیز قانع است.

نور کم آفتاب باعث زیباتر شدن و بهترشدن رنگ‌ برگ‌های شانه‌ای گیاه خواهند شد. فراموش نکنید که نخل شامادورا توانایی تصفیه هوای منزل شما را دارد و یک تصفیه کننده بی‌نظیر به حساب می‌آید.

گیاه شامادورا جزو گیاهانی است که می‌تواند بر خلاف بسیاری از گیاهان دیگر که با نور کم آفتاب بی‌حال می‌شود طراوت و زیبایی رنگ داشته باشد . این زیبایی را مدیون نور کم آفتاب است!  در نتیجه به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر نور زیاد آفتاب به منزل شما نمی‌تابد، از نخل شامادورا برای زینت‌دهی به آپارتمان خود استفاده کنید.

جالب است بدانید که بسیاری از افراد شامادورا را با نخل اریکا به اشتباه می‌گیرند. درست است که هر دو نخل هستند و شباهت‌هایی به هم دارند، اما اگر کمی به فرم برگ‌ها توجه کنید می‌توانید براحتی این دو نخل زیبا را از یکدیگر تشخیص دهید.

شامادورا : روش‌های نگهداری و بیماری‌های آن

شرایط نگهداری از نخل شامادورا

آبیاری

نخل شامادورا جزو گیاهانی است که برای آبیاری باید مرتبا سطح خاک آن چک شود. قبل از آبیاری حتما سطح خاک گیاه را با دستان خود چک کنید و سعی کنید زمانی اقدام به آبیاری گیاه کنید که خاک آن نیمه خشک باشد. بهتر است در فصل تابستان نخل شامادورای خود را هفته‌ای دو بار آبیاری کنید و در فصل زمستان نیز هر پنج روز یکبار به سراغ آبیاری آن بروید. فراموش نکنید که آبیاری بیش از اندازه برای هر گیاهی غیر قابل تحمل است و نتیجه‌ای جز پوسیدن ریشه‌ها را در پی نخواهد داشت. پس سعی کنید تنها در زمانی که خاک گیاه نیمه‌ مرطوب است اقدام به آبیاری گیاه کنید. آبیاری بیش‌تر از هفته‌ای سه بار نیز برای گیاه زیاد است و منجر به پوسیده شدن ریشه‌های گیاه خواهد شد.

وجود سوراخ‌هایی در زیر گلدان به گیاه شما کمک می‌کند تا آب اضافی از گلدان به بیرون منتقل شود. اما فراموش نکنید که زیرگلدانی خود را هر روز بررسی کرده و اگر آب در زیر گلدانی جمع شده بود آن را خالی کنید.

آب مناسب برای آبیاری گیاه شامادورا آبی است که عاری از هرگونه رسوب و املاح باشد. دمای آب نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. سعی کنید برای آبیاری گیاه از آب هم‌دمای محیط استفاده کنید.

نور

به صورت کلی نور در قسمت‌های شمالی و پنجره‌های شرقی برای رشد شامادورا بسیار مناسب است. نخل شامادورا جزو گیاهان سایه دوست بوده و نسبت به نخل‌های دیگر نسبت به سایه مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. در نتیجه بهترین نور برای رشد گیاه شامادورا، نور غیر مستقیم و کم آفتاب است.

اما زمانی که متوجه وجود موج‌های کوچک در گیاه و یا بزرگ شدن بیش از اندازه شاخه‌های آن شدید، آگاه باشید که گیاه را در مکانی نامناسب و تاریک قرار داده‌اید. نور مستقیم خورشید نیز باعث سوختن برگ‌های شامادورا خواهد شد. سعی کنید در فصل‌های پاییز و زمستان گیاه خود را به آپارتمان آورده و از قرار دادن آن در فضای بیرون خودداری کنید.

یکی از ویژگی‌های مثبت و مزیت‌های این گیاه نسبت به گیاهان دیگر، این است که می‌تواند براحتی و بدون مشکلی در زیر نور مصنوعی نیز به رشد خود ادامه دهد.

دمای مناسب

نخل شامادورا مثل بسیاری از نخل‌های دیگر قابلیت رشد کردن در محیط و دمای عادی محیط را دارد در نتیجه سعی کنید آن را در دمایی بین ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. اما اگر دمای محیط شما از دمای معین شده بالاتر بود سعی کنید هر از گاهی به غبارپاشی نخل زیبای خود بپردازید. به صورت کلی برای جلوگیری از سبزخشکی شدن گیاه سعی کنید آن را در مکان‌های خنک قرار دهید.

نکته مهم دیگر اینکه از قرار دادن نخل شامادورا در معرض وسایل سرمایشی مانند کولر گازی و... جدا خودداری کنید چراکه باعث توقف در سرعت رشد گیاه خواهد شد. در صورت دیدن علائمی مانند توقف در رشد و یا کم شدن سرعت رشد، می‌توانید حدس بزنید که آن را در مکانی سرد قرار داده‌اید. برای مثال اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که سرد است، پس از قرار دادن نخل شامادورا در کنار در یا پنجره باز خودداری کنید.

رطوبت

با توجه به اینکه گیاه شامادورا یک گیاه رطوبت دوست است، پس سعی کنید تا شرایط رطوبتی مناسبی را برای رشد آن فراهم کنید. برای مثال ساخت یک جزیره، استفاده از دستگاه بخور می‌تواند در جهت تأمین رطوبت گیاه به شما کمک کند.

اقدامات زیر می‌توانند در جهت تأمین این رطوبت کمک کننده باشند:

  • قرار دادن سنگ‌ریزه در زیر گلدان باعث می‌شود تا آب خارج شده از زیر گلدان، کم کم تبخیر شود. این یکی از راه‌های تأمین رطوبت است.
  • حتی می‌توانید گیاه خود را در حمام و یا سرویس بهداشتی برای ایجاد رطوبت قرار دهید. البته نورگیر بودن حمام و یا سرویس بهداشتی نیز اهمیت دارد.
  • می‌توانید هر روز بر روی برگ‌های گیاه آب اسپری کنید چرا که گیاه دوست دارد و به رشد و طراوت آن نیز کمک می‌‌کند.
  • فراموش نکنید که در فصل زمستان، گیاه خود را در معرض وسایل گرمایشی قرار ندهید زیرا در اطراف این وسایل رطوبتی وجود ندارد. در صورت کم بودن رطوبت محیط، لبه برگ‌های شامادورا قهوه‌ای رنگ خواهد شد.

خاک مناسب

اگر به دنبال خاک مناسب برای رضایت شامادورای زیبای منزل خود هستید بهتر است از خاکی استفاده کنید که دارای زهکشی خوب و مناسب باشد. برای مثال یک قسمت خاک برگ و بعد خاک باغچه می‌تواند خاک سبکی را ایجاد کند. در فصل‌های رشد گیاه نیز می‌توانید ماهی یکبار به گیاه کود بدهید.

مغذی بودن خاک برای شامادورا بسیار مهم است. اگر از خاکی استفاده کردید که در آن کود داشته است، می‌توانید تا دو الی سه ماه نگران کوددهی به آن نباشید. کوددهی به شادابی گیاه نیز کمک شایانی خواهد کرد. در نتیجه سعی کنید ماهی یکبار به همراه آب به گیاه کود بدهید. بهتر است مقداری از کود را برداشته و در ظرفی با آب بدون املاح مخلوط کنید. در نهایت آن را به خاک اضافه کنید.

تکثیر نخل شامادورا

شامادورا : روش‌های نگهداری و بیماری‌های آن

به دو حالت می‌توانید اقدام به تکثیر گیاه شامادورا کنید:

  • تکثیر به وسیله پاجوش

در این مرحله باید هر بوته از شامادورا به چند قسمت جدا تقسیم کرده و هر کدام از بوته‌ها را داخل یک گلدان جداگانه بکارید. حواستان باشد که بوته را با ریشه خود پاجوش جدا کنید.

جدا کردن پاجوش مادری نیز مشکلی به وجود نخواهد آورد. در نتیجه می‌توانید پاجوش‌هایی که به گیاه مادری نزدیک هستند را جدا کنید.

اما اگر به دنبال جدا کردن پاجوش هستید، سعی کنید پس از آنکه گیاه مادری خود را از گلدان بیرون آوردید، با چاقو و یا یک وسیله تیز قسمت اتصال را قطع کنید. سپس می‌توانید آن را در یک گلدان جداگانه که دارای شن بیشتری نسبت به مخلوط خاک گیاه مادری است بکارید.

حال که پاجوش‌ها را به گلدان جدید منتقل کردید، باید به آبیاری منظم آن پرداخته. زمانی که خاک نیمه مرطوب است اقدام به آبیاری دوباره خاک کنید.

  • تکثیر با بذر

فراموش نکنید که این نخل با بذر نیز تکثیر می‌شود . در این روش پس از تهیه دانه‌های گیاه، آن را در گلدانی کم عمق کاشته و سپس همیشه آن را مرطوب نگه دارید. پس از جوانه زدن گیاه بسیار خوشحال خواهید شد!

فراموش نکنید که تکثیر گیاه به روش قلمه برگ و ساقه امکان‌پذیر نیست.

چه زمانی اقدام به هرس کردن نخل شامادورا بپردازیم ؟

نخل شامادورا خیلی به هرس کردن نیازی ندارد. اما زمانی که سن گیاه بالا برود و شاهد برگ‌های خشک و بی حالت آن بودید، می‌توانید با قیچی مخصوص باغبانی اقدام به هرس گیاه شامادورای زیبای خود کنید.

چه زمانی گلدان نخل شامادورا را تعویض کنیم؟

فراموش نکنید که فرایند رشد شامادورا بسیار کند است. یعنی گیاه رشد زیادی ندارد. در نتیجه هر دو سال یکبار می‌توانید اقدام به تعویض گلدان کنید. همچنین بهتر است بدانید که ریشه‌های گیاه ضعیف هستند. پس هنگام تعویض گلدان و یا تکثیر گیاه باید مراقب آن‌ها باشید تا آسیب نبیند.

اگر قصد تعویض گلدان خود را دارید باید اجازه دهید تا گیاه شامادورای شما به خوبی رشد کند. اگر فضا برای ادامه رشد گیاه کم بود، چند ضربه به دیواره‌ها و کف گلدان بزنید تا براحتی از گلدان خارج شود. در نهایت نیز یک گلدان بزرگتر انتخاب کنید. در آن خاک جدید قرار داده و سپس گیاه را به گلدان جدید انتقال دهید.

این مقاله درباره‌ نحوه نگهداری از گیاه شامادورا بود. امیدواریم که برای شما دوستان عزیز مفید بوده باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه