دراسنا کامپکت: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

زیر و بم نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت، گیاه زیبای آپارتمانی

دراسنا کامپکت گیاهی زیبا است که بومی جنوب شرقی آفریقاست. نام علمی این گیاه dracaena compacta است و برگ­هایی زیبا و سبز رنگ دارد که با تراکم نسبتا زیادی در کنار هم قرار گرفته­اند. دلیل نامگذاری این گیاه نیز همین برگ­های متراکم هستند که جلوه­ای خاص به آن بخشیده­اند. نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت ساده است و به همین دلیل به یک گیاه محبوب آپارتمانی تبدیل شده­است که می­توانید از آن در آپارتمان یا محل کار خود نگهداری کنید. دراسنا کامپکت از گیاهان مقاوم است و شرایط آبیاری و نورگیری این گیاه قابل انعطاف است و همین امر سبب نگهداری آن در دفاتر کار و ادارات، شده‌است.

تنها موردی که باید به آن دقت کنید گل دادن دراسنا کامپکت است. در صورت گل دادن لازم است گل را از انتها از ساقه جدا کنید. در غیر این صورت رشد گیاه مختل شده و به مرور ضعیف می‌شود.

نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت به چه شرایطی نیاز دارد؟

همانطور که می­دانید تمام گیاهان برای بقا نیازمند شرایط خاصی هستند. تعدادی از عوامل تأثیر­گذار بر روی گیاهان عبارتند از آبیاری، نور، دما و رطوبت که متناسب با هر نوع گیاهی، تغییر می‌کند. در ادامه به جزئیات این فاکتورها برای گیاه دراسنا کامپکت خواهیم پرداخت.

آبیاری

دراسنا کامپکت به آب زیادی نیاز ندارد و تنها در صورتی‌که خاک گلدان خشک شود لازم است به آن آب دهید. آب جوشیده سرد شده به دلیل نداشتن املاح و رسوبات اضافی، بهترین گزینه برای آبیاری همه گیاهان آپارتمانی است که دراسنا کامپکت نیز از این قاعده مستثنی نیست. در صورتی‌که نوک برگ­های گیاه زرد شود علت را در نحوه آبیاری جستجو کنید. در این حالت گیاه به شدت کم آب است و یا بیش از اندازه آبیاری شده است.

برای پیدا کردن زمان دقیق آبیاری کافی است با انگشت خود رطوبت خاک را کنترل کنید. این گیاه به طور میانگین هر ۷ الی ۱۰ روز نیاز به آبیاری دارد. مقدار آب نیز باید متناسب با اندازه گلدان باشد و در حدی نباشد که پس از آبیاری، آب از زیر گلدان خارج شود.

نور

نور کافی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر حیات گیاهان است. اکثر گیاهان ازجمله گیاهان آپارتمانی به نور نسبتا زیادی برای رشد و حیات خود نیاز دارند، اما از مزایای دراسنا کامپکت نیاز کمتر آن به نور است. به همین دلیل است که این گیاه قادر است در فضاهای بسته و کم نور، زنده بماند. لازم به ذکر است دریافت نور با مقدار یا شدت زیاد می­تواند باعث آسیب به گیاه و سوختگی برگ­های آن شود. بهتر است که این گیاه در معرض نور غیرمستقیم قرار بگیرد، به این معنا که نور را با مانعی مانند شیشه یا پرده دریافت کند.

دما

دمای ایده‌آل برای نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت ۱۵ الی ۲۲ درجه سانتی­گراد است. مناسب­ترین فصل برای رشد این گیاه بهار است. سرمای زمستان موجب صدمه به گیاه و گرمای تابستان نیز موجب سوختن گیاه خواهد شد، بنابراین بهتر است هوایی متعادل و بهاری را برای این گیاه در منزل یا محیط کار خود ایجاد کنید تا عمر بیشتری داشته باشد.

رطوبت

رطوبت زیاد برای این گیاه آسیب‌زننده است و دراسنا کامپکت قادر به تحمل ۴۰ درصد رطوبت است. ماهی دو بار مه پاشی با فاصله نسبتا زیاد برای آن کفایت می­کند. علت عدم تحمل رطوبت، فشرده بودن برگ­ها و فاصله کم بین آنهاست. به همین دلیل در صورت باقی ماندن آب در بین برگ­ها، احتمال پوسیدگی و کاهش عمر گیاه افزایش می­یابد. به این ترتیب اگر خواهان عمر بیشتر دراسنا هستید، در هنگام مه­پاشی به یاد داشته باشید که فاصله کافی را رعایت کنید.

 تکثیر دراسنا کامپکت

روش­های بسیاری برای تکثیر گیاهان وجود دارد و هر گیاهی با توجه به ویژگی­هایی که دارد به یک یا چند روش بهتر، جواب می­دهد. در ادامه به بهترین و مناسب­ترین روش­ها برای نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت می­پردازیم.

۱. قلمه­ای به طول ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متر با یک ابزار مناسب از گیاه جدا کرده و حدود دو ساعت اجاز دهید تا شیره گیاه از آن خارج شود. پس از انجام این مرحله، می­توانید قلمه را در خاک برگ که با کود دامی غنی شده­است، بکارید.

۲. روش ساده­تر این است که ساقه‌ای بدون برگ را از گیاه جدا کنید و در گلدان بخوابانید. برای شبیه­سازی محیط گلخانه و باقی ماندن رطوبت خاک، روی آن را با یک روکش پلاستیکی پوشانده و چند روز یک بار آب پاشی کنید.

نکته­ای که انجام آن می­تواند بسیار کمک­کننده باشد، استفاده از کود مخصوص ریشه­زایی است. این کار احتمال موفقیت تکثیر دراسنا کامپکت را بیشتر کرده و به آن سرعت می­بخشد.

دراسنا کامپکت: شیوه نگهداری و بیماری‌های آن

خاک مناسب برای نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت

برای ایجاد یک محیط مطلوب برای این گیاه، خاک گلدان از مواردی است که باید به آن توجه شود. این خاک در ایده­آل­ترین حالت باید ترکیبی از خاک سبک لومی، کود دامی پوسیده، درصد کمی خاک برگ و پرلیت باشد. استفاده از خاک سنگین برای نگهداری این گیاه اصلا مناسب نیست و به مرور باعث از بین رفتن گیاه می­شود. از مثال­هایی که می­توان برای خاک سنگین به آن اشاره کرد، خاک باغچه است که به دلیل ذخیره آب به مدت طولانی، ریشه­های حساس دراسنا کامپکت را می­پوساند.

نحوه کوددهی به دراسنا کامپکت

کود­دهی و غنی­سازی خاک برای رشد بیشتر، نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت، ضروری است. فصل مناسب برای انجام این کار بهار یا پاییز است. کوددهی در فصول تابستان و زمستان توصیه نمی­شود. زمان مطلوب برای انجام این کار حدود سه ساعت پس از آبیاری است که بهتر است در هوای خنک انجام شود.

آفت­های معمول در گیاه دراسنا کامپکت و روش­های مقابله با آنها

شپشک آرد آلود

از رایج­ترین آفت­هایی که دراسنا کامپکت به آن مبتلا می­شود، شپشک آرد آلود است. این آفت نقاط سفیدی روی برگ­های گیاه ایجاد می­کند که به مرور افزایش می­یابند و به سایر نقاط آن نیز کشیده می­شود. نکته قابل توجه این است که در صورت مشاهده این بیماری، لازم است گیاه بیمار را از سایر گل­ها و گیاهان خود دور نگه دارید، چرا که این بیماری ممکن است به دیگر گیاهان نیز سرایت کند. احتمال ابتلای دراسنا به این بیماری در فصل تابستان از هر زمانی بیشتر است.

درمان شپشک آرد آلود

در صورتی که به تازگی متوجه وجود این آفت شده­اید، یکی از درمان­های رایج، تمیز کردن برگ­های گیاه با پنبه الکلی است. این کار پوسته محافظ آفات را از بین می­برد و با چند مرحله تکرار آنها را نابود می­کند. از سموم اختصاصی این آفت کلروپیرفوس، کونفیدور و فن پروپاترین هستند. همچنین استفاده از اسید هیومیک نیز بسیار مؤثر است و از تکثیر آفت جلوگیری می­کند.

قارچ و روش درمان آن در دراسنا کامپکت

قارچ از دیگر آفت­هایی است که این گیاه را درگیر می­کند. پس از آلوده­شدن گیاه، برگ­های آن تغییر رنگ داده و می­سوزند. برای درمان و بهبود گیاه می­توانید از ضدقارچ های موجود در بازار استفاده کنید. مراقب باشید سموم را بیش از حد به گیاه اسپری نکنید. همچنین می‌توانید برای نگهداری و تکثیر دراسنا کامپکت، سوراخ کف گلدان را کنترل کنید تا هوا در خاک جریان داشته باشد. برای اطمینان بیشتر می­توانید زیر گلدان تعدادی سنگریزه بگذارید. جهت پیشگیری از ابتلای دراسنا کامپکت خوب است که هر چهل روز مقدار یک قاشق محلول ضدقارچ به گلدان اضافه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه