شرایط نگهداری گل قاشقی چگونه است؟
مقدمه شرایط نگهداری گل قاشقی چگونه است؟
گیاه قاشقی یکی از گیاهان زیبا و پرطرفدار در بین گیاهان آپارتمانی است. به همین علت تصمیم گرفتیم شما را با نکاتی کاربردی درباره روشهای تکثیر، شرایط نگهداری گل قاشقی و انواع گل قاشقی آشنا کنیم. اگر شما در منزل خود از این گیاه نگهداری میکنید و یا طرفدار گلها و گیاهان آپارتمانی زیبا هستید، با این مطلب همراه باشید.
مشخصات کامل گیاه قاشقی
گل قاشقی که با نام علمی Peperomia magnifolia شناخته میشود، دارای نام دیگری همچون پیرومیا هم است. این گیاه از خانواده پیپراسه یا فلفلیها است. گیاه پیرومیا بومی نواحی آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی، و آفریقای مرکزی است. این گیاه بدون نیاز به نور زیاد رشد میکند و گیاهی همیشه سرسبز و زیبا است. گیاه پیرومیا انواع متنوعی دارد، از جمله نوع معروفترین نوع آن میتوان به گیاهی با برگهای سبز براق و تخممرغی شکل اشاره کرد. این گیاه، به دلیل شرایط تحمل بالا (نیاز به آب کم و نور کم) برای نگهداری در منزل مناسب است.
انواع گیاه قاشقی
گیاه پیرومیا انواع متنوعی همچون زیر دارد:
- بوتهای با دمبرگهای قرمز
- گیاه بالا رونده با برگهایی به رنگ سبز و قرمز
- گیاهی با ساقههای بلند و قرمز رنگ
- پپرومیا پلوسیدا با برگهای سبز براق
- پپرومیا ابلق با برگهایی به رنگ سبز و سفید
- پپرومیا کاپراتا با برگهای چروکیده در رنگ قرمز و سبز
- پپرومیا آرجیریا با برگهایی به رنگ و شکل پوست هندوانه (خطوط سبز و سفید)
همانطور که بالاتر ذکر کردیم، گیاه پیرومیا انواع متنوع و زیبایی دارد که شما متناسب با سلیقه خود میتوانید نوع مدنظرتان را انتخاب کرده و آن را خریداری نمایید.
روشهای تکثیر گیاه قاشقی
برای اینکه گیاه قاشقی زیادی و پرباری داشته باشید، نیازمند تکثیر این گیاه هستید. فراموش نکنید، شرایط نگهداری گل قاشقی هم از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تکثیر گیاه قاشقی دو روش وجود دارد که شما متناسب با سلیقه خود میتوانید از آنها استفاده کنید:
- تکثیر با استفاده از روش قلمه زدن ساقه
در این روش تکثیر، شما به گیاه یک ساله با ساقههای 7 تا 10 سانتیمتری نیازمند هستید. در ابتدا، ساقه گیاه را انتخاب کرده و سپس با استفاده از قیچی ساقه را از گل جدا کنید. سپس، ساقه گیاه را به صورت مورب ببرید و گیاه را درون آب قرار دهید تا ریشه بزند. پس از چند روز گیاه را درون خاکهایی همچون ماسه، کوکوپیت و پرلیت بکارید.
- تکثیر با روش قلمه زدن برگ
در این روش یک برگ را از گیاه به صورت تمام برگ با دمبرگ یا بدون دمبرگ، و یا نیمه پایینی یا نیمه بالایی برگ ببرید و سپس درون خاک مناسب بکارید. توجه داشته باشید، شما میتوانید قلمه مدنظرتان را به هورمون ریشهزایی آغشته نمایید و سپس درون گلدان بکارید.
در هر دو روش توصیه میشود، گیاه را در محیطی گرم و دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
شرایط نگهداری گل قاشقی
اگر بخواهیم بهصورت خلاصه به شرایط نگهداری گل قاشقی اشاره داشته باشیم، باید بگوییم این گیاه توانایی تحمل شرایط سخت را دارد. گیاه پیرومیا در شرایط تابش غیرمستقیم نور خورشید رشد میکند و به هیچگونه نور اضافی نیاز ندارد. حتی اگر منزل شما نور کمی داشته باشد، شما میتوانید این گیاه را خریداری کرده و از آن استفاده نمایید. توصیه میشود، گیاه را از تابش مستقیم خورشید دور نگه دارید. خاک مناسب گیاه پیرومیا خاک زهکشی شده سبک است. شما میتوانید از ماسه و پیت ماس به عنوان خاک برای این گیاه استفاده کنید. پیرومیا به محیطهای مرطوب و گرم علاقهمند است. توجه داشته باشید، گیاه را در محیطی به شدت سرد قرار ندهید، زیرا اگر سرمای زیاد به گیاه برسد برگهای آن میریزند.
گیاه پیرومیا نیازی به آبیاری فراوان ندارد، و یک بار آبیاری در طول هفته برای گیاه کافی است. شما میتوانید این آبیاری را در فصول سرد سال به دو هفته یک بار هم برسانید. در ضمن، میتوانید این گیاه را از طریق زیر گلدانی آبیاری کنید. برای این کار باید زیر گلدانی را خیس کرده و به گیاه زمانی برای جذب آب دهید. مناسبترین دما برای رشد و نگهداری گیاه پیرومیا 25 درجه سانتیگراد است. شما میتوانید در فصول سرد هر ماه یک بار و فصول گرم هر دو هفته یک بار گیاه را کودپاشی کنید.
سوالاتی درباره نحوه نگهداری و مراقبت از گیاه پیرومیا
شما به عنوان فردی که تمایل به داشتن و نگهداری گل قاشقی دارید، احتمالا سوالات و نگرانیهایی هم در اینباره دارید. به همین منظور تصمیم گرفتیم، به برخی از سوالات شما درباره نحوه نگهداری از این گیاه پاسخ دهیم.
تاولزدگی برگهای گیاه
علت تاولزدگی گیاه آبیاری بیش از حد آن است. شما میتوانید از طریق کاهش آبیاری و استفاده از قارچکشها در صورت نیاز از این مشکل رهایی یابید.
نقاط زنگ مانند روی برگهای گیاه
شما میتوانید از طریق استفاده از یک پارچه مرطوب و یا اسفنجی مرطوب این نقاط را از بین ببرید.
سیاه یا پوسیده شدن برخی قسمتها
آبیاری بیش از حد میتواند منجربه سیاهی یا پوسیدگی برگهای گیاه شود. توصیه میشود، قبل از اینکه گیاه را آبیاری کنید، به خاک اجازه خشک شدن دهید.
ایجاد لکههای سفید روی برگها
آفت شپشک میتواند منجر به ایجاد لکههای سفید روی برگها و ساقههای گیاه شود. شما میتوانید از طریق سمپاشی، استفاده از الکل و یا روشهای دیگر از پخش این آفت جلوگیری کرده و لکههای سفید را از بین ببرید.
از بین رفتن نوارهای رنگی
برای پاسخ به این سوال باید گفت، نور کم یا زیاد میتواند منجربه از بین رفتن نوارهای رنگی پیرومیای هندوانهای شود.
گل ندادن گیاه
شما از طریق انتقال گیاه خود به مکانی با نور متوسط میتوانید شاهد گلدهی گیاه باشید. ازجمله شرایط مناسب نگهداری گل قاشقی میتوان به نور متوسط، آب کم و دمای معتدل اشاره کرد.
لکههای قهوهای رنگی روی گیاه
ازجمله عوامل ایجاد این لکههای قهوهای رنگ میتوان به نور زیاد، بیماریهای قارچی و آبیاری بیش از حد اشاره کرد.
ریزش برگها
سرد بودن بیش از حد دمایی که گیاه در آن قرار گرفته منجر به عدم رشد برگهای تازه گیاه میشود.
عدم رشد برگهای تازه
از عللی که باعث عدم رشد برگهای تازه گیاه میشوند، میتوان به گلدان کوچک، خاک نامناسب و عدم کود پاشی گیاه اشاره کرد.
سبز شدن برگهای ابلق
برگهای پیرومیای ابلق به خاطر نور کم سبز میشوند.
کپک خاکستری روی برگهای گیاه
هوای سرد میتواند باعث ایجاد کپکهای خاکستری شود. برای رفع این مشکل توصیه میشود، گیاه به مکانی گرمتر منتقل شود و با استفاده از قارچکشها کپکها را از بین برد. در ضمن، بهتر است آبیاری گیاه را کاهش داد.
لکههای حلقوی شکل روی گیاه
علت ایجاد این لکهها یک نوع ویروس خاص است. متاسفانه، هیچگونه درمانی برای این وضعیت وجود ندارد. اما شما میتوانید از طریق خشک نگه داشتن گیاه و ایجاد شرایطی برای ورود و خروج هوا از ایجاد این لکهها جلوگیری کنید.
چینوچروکدار بودن بعضی از برگهای گیاه
دمای زیاد محیط میتواند باعث چینوچروکدار شدن گیاه شود. شما میتوانید از طریق ایجاد دمای مناسب برای نگهداری گل قاشقی این مشکل را رفع کنید.
زرد رنگ شدن برگها
کمبود مواد غذایی مورد نیاز گیاه باعث ایجاد برگهای زرد و عدم رشد گیاه میشود. شما میتوانید از ویتامینها و موادغذایی مورد نیاز گیاه برای افزایش رشد و زیبایی گیاه بهره ببرید.
سفید رنگ شدن برگها
نور زیاد میتواند رنگ برگهای گیاه را از سبز به سفید تغییر دهد.
تار عنکبوت در زیر گلدان
کنه میتواند باعث زردی رنگ برگها و ایجاد عنکبوت در گلدان شود. شما میتوانید از طریق سمپاشی و تمیز نمودن برگهای آسیب دیده این آفت را از بین ببرید.
خم شدن برگها
در صورت عدم آبیاری مناسب و دمای زیاد هوا برگهای گل قاشقی خم میشوند. برای رفع این مشکل بهتر است گیاه را آبیاری کنید.
پوسیدگی ریشههای گیاه
علت این مسئله را میتوان در قارچها یافت. آبوهوای سرد و آبیاری بیشازحد نیز باعث پوسیدگی ریشههای گیاه میشوند.
نتیجهگیری مشخصات و ویژگیهای گیاه قاشقی
در آخر امیدواریم از ترفندها و تکنیکهای فوق برای نگهداری گل قاشقی خود بهره ببرید. شما میتوانید از موارد ذکر شده برای رفع مشکلاتی همچون زردی برگهای گل، لکههای قهوهای و سفید و... گل قاشقیتان استفاده کنید.
- محمدرضا کسائی
- 1399-12-01
- محمدرضا کسائی
- 1399-11-30
- آرزو
- 1399-12-07
- 2346 بازدید