بنفشه آفریقایی: شیوه نگهداری و بیماریهای آن
گل بنفشه آفریقایی یکی از محبوبترین و جذابترین گلهای آپارتمانی است. گلهای زیبا و خوشرنگ بنفشه آفریقایی حال شما را حسابی خوش میکند و آرامش خاصی به شما میدهد. بنفشه آفریقایی در کنار پنجرههای شما حسابی میدرخشند و فضای خانه را زیباتر میکنند. اگر شما هم جزء کسانی هستید که میخواهید به تازگی نگهداری از گیاهان آپارتمانی را شروع کنید، نگهداری از بنفشه آفریقایی برای شروع بهترین گزینه است. زیرا نگهداری از بنفشه آفریقایی در آپارتمان کار سخنی نیست. تنها کافی است یکسری نکات را رعایت کنید.
همه چیز در مورد بنفشه آفریقایی:
اولین بار بنفشه آفریقایی حدود 100 سال پیش در شرق آفریقا یافت شد. بنفشه آفریقایی با برگهای مخملی طور و گلهای آبی رنگ یافت شد. اما امروزه این گل زیبا در رنگها و گونههای مختلفی تکثیر میشوند. بنفشه آفریقایی بسیار کوچک و جمع و جور و در عین حال سبک و زیبا است. به این ترتیب این گیاه جذاب نیاز به فضای زیادی هم ندارد. حتی افراد مسن و کودکان نیز به راحتی میتوانند آن را در دست بگیرند و حمل کنند.
جالب است بدانید که بنفشه آفریقایی جزء محدود گیاهانی است که در هر چهار فصل سال گل میدهد.
این گل زیبا به دلیل اندازه کوچک، سبک بودن، به راحتی قابل نگهداری و پرورش در آپارتمانها است.
همین دلایل باعث شده است تا بنفشه آفریقایی به عنوان یک گل محبوب و زیبا برای نگهداری در منازل گزینه خوبی باشد. زیبایی و جلوهی خاص این گل میتواند زیبایی دوچندانی به منزل شما دهد.
شما به عنوان پرورش دهنده گل بنفشه آفریقایی در میزان عمر آن تاثیرگذار هستید. در صورتی که سالی یکبار خاک آن را تعویض کنید و ریشه را هرس کنید.
زادگاه اصلی گل بنفشه آفریقایی آفریقای شرقی است. برگهای گل بنفشه آفریقایی سبز رنگ و مخملی شکل و دارای کرک هستند. در تمام طول سال هم گل میدهد. به همین دلیل با وجود گلهای خوش رنگ و جذاب زیباییاش همیشگی است.
همه چیز در مورد بنفشه فضایی:
سازمان ناسا ( هوافضای آمریکا) در سال 1984 در یک پروژه با مشارکت شرکت اپتیمارا که یکی از برترین و بزرگترین تولید کنندههای گل بنفشه آفریقایی است، تعدادی حدود 25000 بذر بنفشه آفریقایی را در یک سفینه فضایی قرار داد.
سفینه فضایی حاوی بذر این گیاه هم در مدار گردش به دور زمین قرار گرفت. جالب است بدانید که این گردش حدود 6 سال به طول انجامید. پس از گذشت این زمان، سفینه به زمین بازگشت و بذرها کاشته شدند.
بنفشههای رشد یافته توسط این بذرها به بنفشههای فضایی یا Everfloris معروف شدند.
قطعا بنفشههای فضایی از نظر ظاهر تفاوتهایی با بنفشههای معمولی دارند. این تفاوتها بسیار جذاب و شگفتانگیز است. این ویژگیها و تفاوتهای جالب به دلیل قرار گرفتن بذرها تحت تشعشع امواج فضایی و نبود اثر جاذبه زمین بر روی آنها است. در ادامه شما را با این ویژگیهای منحصر به فرد بنفشههای آفریقایی آشنا میکنیم.
- برگ و گلهای بنفشههای آفریقایی چیندار وحالت موجدار هستند. این موجدار بودن یکی از تفاوتهای اصلی گل بنفشه فضایی با بنفشه آفریقایی معمولی است.
- این بنفشهها در زمان طولانیتری گل میدهند. اما تعداد گلهای این نوع بنفشهها نسبت به بنفشههای آفریقایی عادی بیشتر است.
- در کل سایز بنفشههای فضایی نسبت به بنفشههای آفریقایی معمولی بزرگتر است. پس یکی از راههای تشخیص بنفشههای فضایی از بنفشههای آفریقایی معمولی سایز آنها است.
گونههای مختلف بنفشههای فضایی:
این بنفشههای فضایی دارای 11 گونه متفاوت هستند. در ادامه شما را با این گونهها آشنا میکنیم.
- EverJoy
- EverPraise
- EverBeautiful
- EverLove
- EverGlory
- EverYoung
- EverPrecious
- EverGrace
- EverHarmony
- EverRejoice
- EverSpecial
نگهداری گیاه:
نحوه آبیاری
فواصل آبیاری برای گیاه اهمیت بالایی دارد. این فواصل زمانی برای آبیاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. خاک، گرما، نور، حجم گلدان و حتی سن و سال گیاه هم در این موضوع اهمیت دارد.
همه گیاهان همانطور که نیاز به آبیاری دارند، در صورت آبیاری زیاد هم ریشه آنها پوسیده میشود. این گیاه هم از این قاعده مستثنی نیست. حتی ریشه گل بنفشه نسبت به گیاهان دیگر در صورت آبیاری زیاد حساس تر است و زودتر از بین میرود.
به همین دلیل است که تاکید داریم نسبت به آبیاری این گیاه حساس باشید و همیشه قبل از انجام آبیاری، رطوبت خاک را بررسی کنید. اگر متوجه شدید که خاک گل بنفشه آفریقایی هنوز رطوبت دارد و خیس است، آبیاری را انجام ندهید.
در میزان آب برای آبیاری این گل دقت داشته باشید. آب مورد استفاده برای گیاه باید مقداری باشد که آب از سوراخهای زیر گلدان خارج نشود. به این موضوع در آبیاری توجه ویژهای داشته باشید.
به هیچ عنوان غبارپاشی برای این گیاه انجام ندهید. برگهای این گیاه ارتباط خوبی با آب ندارند. برگهای این گل به هیچ عنوان نباید خیس شوند. آبیاری بر روی برگهای گیاه بنفشه آفریقایی باعث پوسیدگی گیاه و تشکیل قارچ میشود.
یکی از بهترین روشها برای آبیاری گیاه استفاده از آب درون زیرگلدانی است. سعی کنید از زیر گلدانی گود برای آن استفاده کنید. آب را درون زیرگلدانی بریزید. آب کم کم از طریق سوراخهای ته گلدان وارد خاک میشود و گیاه آبیاری میشود.
خاک مناسب:
یکی از خاکهای مناسب برای پرورش گلدان، خاکبرگ است. خاکی که برای این گیاه مناسب باشد خاک اسیدی است. یکی از مناسبترین ترکیبات ترکیب پیت ماوس و پرلیت است. این ترکیب زهکشی بسیار مناسبی برای تنفس گیاه دارد.
کوددهی :
هر بار که گیاه را آبیاری میکنید، از کود مناسب و رقیقی که حاوی فسفر بالا هم باشد برای تغذیه گیاه استفاده کنید. از غلظت بیش از اندازه برای آن استفاده نکنید. غلظت مناسب برای کوددهی این گل( 14-12-36) است. بهتر است گاهی خاک را شستشو دهید. هر سه ماه یکبار میتوانید این کار را انجام دهید. اجازه دهید آب به طور کامل از سوراخهای ته گلدان خارج شود. توجه داشته باشید که خاک را حتما در این بازه زمانی شستشو دهید تا از آسیب به ریشهها جلوگیری شود.